logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Texas - een geweldige golfbestemming


Lange zandstranden, dichte bossen, moderne en sfeervolle steden, bergen en woestijnachtige landschappen in een mild klimaat: ook dat is Texas! Tel daar de 800 golfbanen bij op en de ideale golfbestemming is gevonden.

Wie regelmatig golf op tv volgt zal zien dat in Texas jaarlijks 5 toptoernooien van de PGA Tour worden georganiseerd. Niet verwonderlijk met dat ruime aanbod van golfbanen in de grootste Amerikaanse staat na Alaska. Combineer je golfvakantie met een bezoek aan een PGA Toernooi in Texas en bekijk de wereldtop eens echt live.

Texas kent een grote verscheidenheid aan openbare-, privé- en resortgolfbanen. De hoofdstad Austin wordt samen met Houston en San Antonio gezien als het centrum van de Texaanse golfsport, maar ook rond de steden Dallas en Fort Worth zal je je als golfer nooit vervelen. (lees ook het artikel Tee Off in Texas op Golfreiswijzer.nl).

Enkele Texaanse golfparels

Een van de vele ‘must play’-golfbanen is de Black Jack’s Crossing Golf Club in Lajitas, gelegen in het westen van Texas. Naast de geweldige ligging in een ruig berglandschap heeft de golfclub nog een meer dan bijzondere eigenschap: de 19de hole ligt in Mexico!

Lajita's Golf Resort Black Jack's Crossing

Bij San Antonio zorgt de Quarry Golf Club voor een betaalbare en fraaie ronde Texaans golf. De eerste negen holes spelen als een linksbaan, terwijl de tweede negen kronkelen door de overblijfselen van een oude steengroeve.

De stad San Antonio kent een rijke geschiedenis en dat geldt ook voor de golfsport. Brackenridge Park, ooit privé eigendom van George W. Brackenridge, werd gebruikt voor de aanleg van de eerste openbare 18-hole golfbaan in Texas. Deze parkbaan kreeg de naam Brackenridge Golf Course en werd gebouwd in 1916. De baan is ontworpen door A.W. Tillinghast en werd de eerste golfbaan in Texas met echt gras en het was tevens de baan waar in 1922 de eerste Texas Open plaatsvond.

PGA Tour 2017 in Texas

22-3 t/m 26-3: World Golf Championship Match Play (Austin Country Club)
30-3 t/m 2-4: Shell Houston Open (Golf Club of Houston, Humble)
20-4 t/m 23-4: Valero Texas Open (TPC San Antonio)
18-5 t/m 21-5: AT&T Byron Nelson (TPC Four Seasons, Irving bij Dallas)
25-5 t/m 28-5: DEAN & DELUCA Invitational (Colonial Country Club, Fort Worth)

Texas, een staat met veel gezichten

Texas, de Lone Star State, wordt in het zuiden begrensd door de Golf van Mexico en de rivier Rio Grande vormt de grens met Mexico. Bij de Golf van Mexico liggen langgerekte zandstranden. Het oosten kent dichte naaldbossen en plantages. De uitgestrekte prairies zijn in het noorden van Texas te vinden en voor de glooiende heuvels en diepe canyons moet je in het westen zijn. De grootste en bekendste steden van Texas zijn het moderne Dallas, ruimtevaartstad Houston, de hoofdstad Austin en San Antonio, bomvol Spaanse historie.

Kijk voor alle handige informatie over Texas op www.traveltexas.com

03-02-2017