logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Meer dan 70 golfbanen in Taiwan


Formosa First Country Club op Taiwan

Taiwan maakt een sterke inhaalslag als aantrekkelijke golfbestemming. Het eiland voorziet liefhebbers van de sport in een verrassend aanbod van meer dan zeventig golfbanen gelegen op prachtige locaties. Arnold Palmer en Jack Nicklaus tekenen voor het ontwerp van beroemde banen als Formosa First Country Club en Miramar Golf & country Club. Tegelijkertijd is het mogelijk om daarnaast te genieten van al het moois dat het eiland Taiwan te bieden heeft; gezellige night markets in Taipei, ontspannende warmwaterbronnen, culinaire hoogstandjes en prachtige hotels. Het is dus niet verwonderlijk dat Taiwan steeds populairder wordt als golfbestemming.


Golf is meer dan tachtig jaar geleden in Taiwan ingevoerd. Dat maakt golf de oudst georganiseerde sport in Taiwan. In eerste instantie werd de lokale bevolking niet warm of koud van deze sport, maar nu is het een favoriet tijdverdrijf voor de welgestelde Taiwanees. Zoals Taiwan is opgebloeid, is de liefde voor golf ook steeds wijder verspreid. Sinds een aantal jaren telt Taiwan meerdere professionele topspelers, voldoen golfbanen op het eiland aan de internationale standaarden en wordt Taiwan “Golf Kingdom” van Azië genoemd. Een aantal golfbanen zijn ontworpen door bekende architecten. Formosa First Country Club is ontworpen door de beroemde golfspeler Arnold Palmer, Miramar Golf & Country Club door Jack Nicklaus en Wing On Resort & Country Club door Dye Design.

LPGA 2011 in Taiwan


Veel internationale golftoernooien, zoals de PGA tour, de BMW Asian Open en de T.J. Martell Celebrity Golf Classic, zijn in Taiwan gehouden. Hiermee werd internationaal aandacht getrokken van golfliefhebbers en topgolfers. De prestigieuze Amerikaanse Ladies Professional Golf Association (LPGA) Tour, waar de Nederlandse topspeelster Dewi Claire Schreefel dit jaar aan deelneemt, start volgend jaar waarschijnlijk in Taiwan. Dit meldt de Ho Kuo-hua Golf Foundation in samenwerking met de Pei Kuo Hua Tou Golf en Country Club. Vertegenwoordigers van de LPGA organisatie brengen deze maand een bezoek aan Taiwan om de golfbaan te inspecteren.

Taiwan Golf & Country Club is de oudste golfbaan en wordt door velen beschouwd als de beste en meest uitdagende baan.

Taiwan Golf & Country Club


Taiwan Golf & Country Club is de oudste golfbaan en wordt door velen beschouwd als de beste en meest uitdagende baan. De fairways zijn omzoomd met bomen en de baan heeft kleine greens. Veel Taiwanese topprofessionals zijn getraind op TGCC, zoals de professionele speelster Yani Tseng die momenteel meespeelt met het LPGA toernooi. In 2008 behaalde zij haar eerste LPGA overwinning; de LPGA Championship. Zij was de eerste speler uit Taiwan die een dergelijk groot toernooi won.

Greenfees


In Azië zijn veel landen waar golfbanen nog alleen voor de ‘happy few’`beschikbaar zijn. Duur en vaak ook alleen maar toegankelijk als je geďntroduceerd wordt. Japan is zo’n land. Thailand en Maleisië zijn een uitzondering. Het Taiwanees Verkeersbureau laat weten dat het in Taiwan per golfbaan verschilt of gasten zonder of met introductie een golfbaan kunnen spelen. Greenfees kunnen nogal verschillen; (van € 30 tot €80). Er zijn echter genoeg banen waar je ook als buitenlander kan spelen.
Bij de meeste banen moet wel gereserveerd worden (maar bij Taiwan Golf & Country Club bijv. weer niet). Ook hebben de meeste banen een ‘discount day’ of korting voor groepen.
Een indicatie: Bij Miramar betalen gasten ongeveer € 65 euro. Formosa First ongeveer € 55 euro en bij Taiwan Golf & Country Club € 70.

Er zijn verschillenden websites met een overzicht van golfclubs in Taiwan. De clubs zelf hebben veelal geen eigen website.

Het verkeersbureau van Taiwan geeft de volgende websiteadressen op:dmf.chez.com/Taiwan.htm

www.golfworldmap.com/asia/taiwan/index.htm

www.golfasia.com/golftaiwan.php.

09-06-2010