logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Belfast ideale uitvalsbasis korte golfvakantie


Er zijn maar weinig steden op de wereld waar je zoveel kwalitatief uitstekende golfbanen in de directe omgeving kunt vinden als de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Daaronder de homecourse van drievoudig Major winnaar Rory McIlroy.

De meest prestigieuze parkbanen liggen allemaal binnen een kwartier rijden van het centrum van de stad. Dat maakt een shortbreak in Belfast in combinatie met golf tot een ware belevenis. Overdag heerlijk spelen op een van de vele schitterende golfbanen in de buurt, om daarna het geluid, de cultuur, het nachtleven en de culinaire scene van de stad op te zuigen. Met de prijswinnend Titanic Belfast als hoogtepunt!

Een auto huren is niet nodig. Verblijf in het hart van de stad en pak simpelweg een taxi naar de fairways. Golf is zo dichtbij. Dankzij de nabijheid van golfbanen en vliegvelden kan op de dag van aankomst al gespeeld worden. En als het golfen is gedaan, geniet dan van het nachtleven in een stad die in minder dan tien jaar tijd getransformeerd is van een probleemgebied in een van Europa's meest vriendelijke, bruisende en kosmopolitische steden.
Doordeweeks is het er net zo gezellig en levendig als in het weekend.

View across the 18th green at sunset, with Ballydrain lake in the background

Golf

Op slechts 5 kilometer van het stadscentrum bevindt zich de dichtstbij zijnde baan Belvoir Park Golf Club. Toch waant u zich in een totaal andere wereld op de met hoge bomen omringde fairways en op het terras met uitzicht op de Black Mountains van golfrestaurant The View. De malonegolfclub.co.uk|Malone Golf Club|nieuw is maar drie kilometer verder weg van het centrum van de stad en daar ligt op het Ballydrain Estate een schitterende parkbaan met een 200 jaar oud herenhuis als clubhuis. Malone bestaat uit drie lussen van 9 holes. Twee daarvan vormen de 'championship course', waar dit jaar het Irish Senior Championship is gehouden.
De oudste (koninklijke) golfbaan van Noord-Ierland is de Royal Belfast Golf Club gelegen langs de Belfast Lough. Zeven holes bieden uitzicht op de baai van Belfast. De baan is populair bij golfers van cruiseschepen die Belfast regelmatig aan doen en dit jaar werd er het Ladies Senior British Open Amateur Championship gespeeld.
In het moderne clubhuis van Shandon Park Golf Club heerst een bijzonder levendige atmosfeer, dankzij de vele niet golfende 'social' leden. In het lommerrijke Shandon Park zijn namelijk geen andere eet- of drinkgelegenheden. De baan van Shandon Park is bekend om zijn smalle fairways en vele struiken.
Holywood Golf Club is een relatief korte baan, maar het is wel de baan waar Rory McIlroy op de heuvelachtige fairways en greens het spelletje leerde. Op de hoogstgelegen hole is de Belfast Lough goed te zien en op de elfde hole heb je een prachtig uitzicht op de stad en de iconische, geelgekleurde kranen van de Harland and Wolff scheepswerf. In het clubhuis is een soort tempel gebouwd voor de meest favoriete zoon van de club (Rory, hij is nog steeds lid !) inclusief foto's uit zijn beginjaren en replica's van de trofeeŽn van de US Open en US PGA.Uiteraard is Belfast natuurlijk ook een goede uitvalsbasis om elders in Noord-Ierland te gaan golfen. Royal County Down Golf Club is minder dan een uur rijden van Belfast. In tijd slechts iets verder ligt de gastheer van het British Open 2019 namelijk nieuw.

Belfast Parkland International Tournament

De genoemde vijf parkbanen rondom Belfast (Belvoir Park, Malone, Royal Belfast, Shandon Park and Holywood) organiseren samen het Belfast Parkland International Tournament. Dit toernooi staat open voor vrouwen en mannen en wordt in samenwerking gehouden met Tourism Northern Ireland, Visit Belfast en Tourism Ireland. Voor volgend jaar staat het op de agenda van 22 tot en met 25 mei. Gespeeld wordt er op Shandon Park, Belvoir Park en Royal Belfast. Kosten slechts £ 99 per persoon. Er kan worden ingeschreven op Belfast Parkland International Tournament.

Beleef Belfast

Weg van de fairways is de in 2012 geopende en 77 miljoen Pond kostende Titanic Belfast een attractie die u niet mag missen. In negen interactieve galeries wordt het verhaal verteld van het fameuze luxe passagierschip dat in de nacht van 14 op 15 april 1912 in aanvaring kwam met een ijsberg en zonk. De attractie staat naast de scheepswerf van Harland & Wolff waar hij gebouwd is.
Maar er is veel meer te beleven in Belast. In de Belfast City Hall komt u meer aan de weet over de historie van Belfast. Daarnaast biedt de Noord-Ierse hoofdstad vele shopping mogelijkheden en 's avonds is het Cathedral Quartre 'the place to be'. Door de hele stad zijn gezellige pubs, waarvan de Crown Liquor Saloon in het 'Linnen Quartre' misschien wel de opmerkelijkste is. Lekker eten is ook geen probleem in Belfast. Van gastro-pubs tot fine-dining, de stad biedt voor elk wat wils. Heel bijzonder is het Dock Cafť Belfast waar er geen vaste prijzen zijn, maar waar je zelf bepaalt wat je in de 'honesty box' doet.

20-10-2017