logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Bandon Dunes beste Golf Resort van de VS en Canada


Lezers van Golf Digest hebben Bandon Dunes Golf Resort in de Noord-Amerikaanse staat Oregon in november 2011 uitgeroepen tot beste Golf Resort van de Verenigde Staten.

Meer dan duizend fanatieke golfers werden door het golfblad Golf Digest ingeschakeld om alle Golf Resorts in de Verenigde Staten en Canada te beoordelen. Elk resort dat zij in de afgelopen drie jaar bezochten werd beoordeeld. Er werd vooral gelet op de hotelaccommodaties, horecagelegenheden en de algemene kwaliteit en uitstraling van het resort, niet alleen op de golfbaan of –banen.

Beter dan Pebble Beach

Bandon Dunes Golf Resort kwam als beste uit de bus met maar liefst 89,81 van de 100 punten. Daarbij liet het resort, in 2009 nog op de derde plek, het veel bekendere Pebble Beach Resort/Inn bij Spanish Bay achter zich. Pebble Beach kreeg ‘slechts’ 87,76 punten.

Verblijf

Bandon Dunes Golf Resort biedt een zeer ruime variatie aan accommodaties langs de kust van de Stille Oceaan. Er zijn meerdere soorten vrijstaande cottages in de bossen en diverse gebouwen met ruime kamers en suites op een steenworp van de golfbaan. Alle gebouwen zijn natuurlijk van alle luxe voorzien.

De golfbanen van het resort

‘Bandon Dunes is true to the spirit of Scotland’s ancient links’, zo staat op de website vermeld. Het resort in Oregon kent vier 18-holes links banen. Vanaf 13 mei 2012 komt daar er nog een 13-holes par-3 baan bij: de Brandon Preserve.
Bandon Dunes een van de topgolfbanen van amerika in de staat Oregon
De oudste baan werd geopend in 1999 en heet Bandon Dunes. De par-72 baan ligt hoog op de rotsen van de kust langs de Stille Oceaan. Zeer natuurlijk aangelegd en altijd met veel wind. In 2001 werd Pacific Dunes geopend. Ook deze 18-holes baan ligt hoog boven de kust en geeft meer het gevoel dat de baan was ontdekt in plaats van aangelegd. De baan is korter dan Bandon Dunes, maar ook hier bepaalt de wind het spel.

In 2005 werd Bandon Trails geopend. Dit ontwerp van Bill Coore en Ben Crenshaw ligt meer naar het binnenland toe. De baan begint op een enorme zandduin en loopt door een bosachtig duingebied.
De laatste 18-holes baan heet Old Macdonald Golf Links en is een eerbetoon aan golfbaanarchitect C.B. Macdonald, de drijvende kracht achter de oprichting van de United States Golf Association (USGA).

De in 2012 te openen 13-holes baan Bandon Preserve begint in het land en loopt naar de kust.
Bandon Dunes een van de topgolfbanen van amerika in de staat Oergon

Milieu

Bandon Dunes Golf Resort probeert zoveel mogelijk te werken op een milieuvriendelijke manier. De netto opbrengsten van Bandon Preserve dragen bij aan het behoud en herstel van het natuurgebied aan de prachtige zuidkust van Oregon. Bij de aanleg van de golfbanen wordt gelet op behoud van bedreigde plantsoorten. Daar waar mogelijk wordt zelfs gewerkt aan natuurlijke stimulering van de groei van deze planten.

Over Oregon

De staat Oregon grenst in het noorden aan de staat Washington en in het zuiden aan Californië. De hoofdstad is Salem. Oregon staat vooral bekend om de ongerepte Pacific kustlijn, de indrukwekkende natuur en de vele outdoor activiteiten en kent een van de bekendste vindplaatsen van fossielen.

De directe vlucht vanaf Amsterdam via Delta/KLM naar Portland maakt Oregon goed toegankelijk voor de Europese reiziger. Voor meer informatie over Oregon, bezoek www.TravelOregon.com. Via iTunes kunt u ook de serie ‘Oregon Uncovered’ bekijken en Oregon is op Twitter te volgen via @Traveloregon_nl.

Golf Digest

Golf Digest is één van de grootste golfbladen in Amerika. Naast het veelgelezen magazine is ook de website druk bezocht.


Heeft u zelf al eens de Bandon Dunes golfbanen gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl

Links op een rijtje

De 75 beste resorts volgen Golfers Digest

Beste golfbanen volgens Golf Digest

Bandon Dunes Golf Resort

Alles over Oregon

Golfreiswijzer.nl

29-11-2011