logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Jamaica beste golfbestemming Caribisch gebied


Jaarlijks komt in november de golfreisindustrie bij elkaar tijdens een grote beurs. Aanwezig zijn dan golftouroperators, hotels, resorts en golfbanen van over de hele wereld. Op deze toonaangevende vakbeurs International Golf Travel Market (IGTM) worden ook allerlei prijzen uitgereikt. Bijvoorbeeld voor de mooiste golfbestemmingen in de diverse werelddelen. De driehonderd leden van de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) riepen Jamaica uit als ‘Golfbestemming van het jaar voor Caribisch gebied en Latijns-Amerika’.

De prijs bevestigt volgens het Jamaicaans Verkeersbureau dat Jamaica haar reputatie als de golfbestemming in het Caribisch gebied eer aan doet. “ We zijn trots op het feit dat Jamaica is uitgegroeid tot een golfersmekka. We beschikken over een breed scala aan golfbanen van wereldklasse. Niet in de laatste plaats omdat beroemde architecten zich met de ontwerpen bemoeiden”, aldus directeur Toerisme John Lynch. “Met prachtige banen in een sterk variërend landschap, is Jamaica een magneet geworden voor golfers uit de hele wereld.
De golfbanen zijn divers en elke baan heeft zijn eigen kenmerk.

“Tot de top golfbanen van Jamaica behoren de door Robert Trent Jones ontworpen Half Moon en de Cinnamon Hill Golf Club van Von Hagge, Maar ook de SuperClubs Golf Club, een 18-holes golfbaan ontworpen door de Canadees Robert Motte, wordt geroemd om zijn uitdagende lay-out met meerdere blind holes en een ontspannen clubhuis.

De golfbanen van Jamaica zijn meerdere malen gastheer geweest van toonaangevende internationale toernooien, waaronder: Shell's Wonderful World of Golf, Mazda Champions (LPGA Tour), The Jamaica Classic (LPGA Tour) en Johnnie Walker World Cup of Golf (PGA Tour).

Meer informatie over Jamaica en de golfbanen van het eiland vindt u op: Golfreiswijzer
En op
www.ontdekjamaica.nl

Hole 1 van de White Witch Golf Course op Jamaica

30-11-2009