logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Saujana Golfclub, het beste van AziŽ


Anthony Kang vond het een paradijs. Niet zo gek, want deze Aziatische Amerikaan won daar half februari het Maybank Malaysian Open en verdiende in vier dagen tijd Ä 259.164. Heel wat meer dan de Nederlanders Maarten Lafeber met zijn 33ste plaats en Wil Besseling op de 54ste positie.

Plaats 33 of plaats 54, de Nederlandse golfers speelden nochtans graag de achttien holes van de Palm Course naast de achttien van Bunga Raya die tezamen de Saujana Golf & Country Club vormen.

Beste golfbaan AziŽ


Saujana Resort Berhad is een van de beste golfaccommodaties van heel AziŽ. In 2005 kreeg de Golf and Country Club officieel de prijs voor de beste championshipcourse van het Aziatische continent. Intussen is op de baan, die in 1986 open ging, acht keer het Malaysian Open gespeeld, drie keer het Maleisische Ladies Open en in 2002 was daar het WK voor amateurs: Eisenhower Trophy (m) en Esposito Santo Trophy (v).

Prestigeus


Architect Ronald Fream ontwiep Saujana op een voormalige palm- en rubberplantage en bezorgde de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur een prestigieuze dubbele golfbaan. De afstand vanaf K.L.ís stadcentrum is slechts 15 kilometer oostwaarts. Vanaf de luchthaven is het 58 kilometer in zuidelijke richting. In het resort staat een hotel met 350 kamers.


Betaalbaar


Ruim 2600 leden hebben allen aandelen gekocht. Zij hebben daarmee in het weekend exclusief speelrecht op de Palm Course, waar gasten en greenfeeŽrs alleen op weekdagen een bal mogen swingen. Bunga Raya staat wel voor bezoekers in het weekend open.
Een ronde golf is op de luxueuze Suajana nog goed betaalbaar. Op weekdagen 220 ringgit (Ä 43), in het weekend en feestdagen 350 ringgit (Ä 68). Voor mannen is de maximum handicap bepaald op 24, vrouwen mogen met hcp 36 de holes bespelen.

Heeft u al eens op Suajana gespeeld? Geef dan een beoordeling op onze website.


Meer informatie www.sujana.com.my.

23-02-2009