logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Primeur: MaleisiŽ ontvangt PGA Tour


De PGA Tour organiseert voor het eerst een golftoernooi in Zuid-Oost AziŽ en MaleisiŽ heeft de primeur. Van 28 tot en met 31 oktober 2010 vindt het CIMB Asia Pacific Classic plaats op The Mines Resort & Golf Club dat onderdeel is van de Seven Wonders of Malaysia. Alle internationale topspelers nemen deel aan het toernooi.

Zo bevestigde PGA dat onder andere Tiger Woods naar MaleisiŽ komt. Woods is geen vreemde voor The Mines Golf Club, in 1999 behaalde hij hier de World Cup. De golfbaan werd ontworpen door Robert Trent Jones en voldoet aan de hoogste normen. Het is zeker niet de enige golf club van wereldklasse in het land. MaleisiŽ is een paradijs voor golfers met een groot en gevarieerd aanbod van bijna 200 golfbanen.

Bijzondere golfbestemming


MaleisiŽ is een bijzondere golfbestemming met een breed aanbod aan golfbanen van topniveau. Hoog in de bergen van de Cameron Highlands, langs prachtige kuststroken, op tropische eilanden of zelfs midden in het regenwoud en rond Kuala Lumpur zijn golfclubs te vinden. Voor de fanatieke golfer bestaat de extra uitdaging om ís nachts te spelen. De golfbanen zijn van alle gemakken voorzien en voldoen aan internationale standaarden. MaleisiŽ won niet voor niets de 2008 Asia and Australasia Golf Destination of the Year award uitgereikt door the International Association of Golf Tour Operators (IAGTO).

Top of the bill


Beroemde architecten tekenden voor het ontwerp van banen in MaleisiŽ, zoals Jack Nicklaus, Gary Player, Robert Trent Jones en Greg Norman. De bekendste golfbanen zijn The Mines Resort & Golf Club, Saujana Golf & Country Club en Royal Selangor Golf Course nabij Kuala Lumpur. Vaak onderdeel van vijfsterren resorts en luxe clubs, kunnen gasten naast het golfen heerlijk tot rust komen om hun vakantie optimaal te vieren. MaleisiŽ leent zich niet alleen uitstekend voor professionele golf toernooien, zoals de LPGA en PGA Tours, er worden ook veel toernooien en evenementen georganiseerd voor de grote schare aan amateur golfers. Van 1 tot 3 oktober vindt bijvoorbeeld de Malaysia International Golf Fair plaats in Kuala Lumpur, de grootste internationale golfbeurs ter wereld.

Voor meer informatie over CIMB Asia Pacific Classic Malaysia zie de website van PGA Tour.

Een overzicht van de golfbanen in MaleisiŽ vindt u op onze website.

Als u al eens op golfbanen van MaleisiŽ heeft gespeeld, kunt u op Golfreiswijzer.nl een review achterlaten.

18-08-2010