logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Uitbreiding Trump International Golf Links Scotland


Nu de aanleg van een reusachtig windmolenpark bij de kust van Aberdeen van de baan lijkt te zijn, heeft Donald Trump de draad weer opgepakt: Trump International Golf Links Scotland wordt flink uitgebreid.

In 2012 werd de eerste 18-holes golfbaan in Menia, Aberdeenshire geopend van Trump International Golf Links Scotland onder de bescheiden noemer ‘The World’s Greatest Golf Course’. Donald Trump had direct wilde plannen om hier uit te breiden met nog een 18-holes golfbaan, een 5-sterren hotel en een groot en luxe resort met vakantiehuizen en vaste woningen. Toen tussendoor vrij onverwacht de plannen voor een groot windmolenpark in de zee werden gepresenteerd, sloegen bij Trump alle stoppen door. Hij claimde hij dat dit park een ramp was voor zijn project van 750 miljoen pond omdat het uitzicht totaal zou worden verpest. Hij dreigde de regering vervolgens al zijn tijd en geld te stoppen in Trump International Golf Links Ireland, voorheen Doonbeg. Dat aan dit dreigement gehoor is gegeven is nooit officieel bevestigd, maar de plannen voor het windmolenpark voor Trump International schijnen inmiddels van de baan te zijn.
Hole 10 van Golfbaan Trump International Scotland, (foto  Brian Morgan)
Trump kan nu beginnen met de aanleg van een tweede 18-holes golfbaan, The MacLeod Course, en met finishing touch bij de bouw van het fraaie clubhuis in Schotse stijl. ‘Wat er tot nu toe gebouwd is bij Trump International Golf Links in Aberdeenshire beschouw ik als is een van mijn beste prestaties ooit’, zei Trump. ‘ We hebben waanzinnige plannen voor deze plek en samen met mijn investeringen in Turnberry is mijn betrokkenheid bij Schotland sterker dan ooit.’

De plannen bestaan onder meer uit een gebouw met 30 slaapkamers voor de staff, een ballroom- en banketzaal waar minstens 400 man in past en een extra hotel met luxe extra’s waar deze personen kunnen overnachten als toevoeging aan het reeds bestaande MacLeod House & Lodge hotel. Het nieuwe clubhuis zal al in mei 2015 worden geopend. Later dit jaar zal worden begonnen met de bouw van woningen en het verzorgen van diverse vrijetijdsbestedingen.


Heeft u zelf al een deze golfbaan gespeeld? Laat dan een review achter op onze website.
Ga naar Golfreiswijzer.nl.

17-04-2015