logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Andere naam voor Medal Course van Montrose Course


Montrose Golf Links heeft aangekondigd de vermaarde Medal Course volgend jaar om te dopen in 1562 Course. Deze unieke actie is een erkenning voor de belangrijke rol die een van de oudste golfbanen ter wereld, gelegen aan de oostkust van Schotland, in de golfhistorie heeft gespeeld.

Volgend jaar keert het British Open 2018, het oudste Open ter wereld, terug naar de Angus regio en wel naar Carnoustie Golf Links. Een uitgelezen mogelijkheid om de naamsverandering, die vergezeld zal gaan door een aantal interessante initiatieven, onder de aandacht te brengen.

Montrose Medal 3rd hole.

Jason Boyd, PGA Professional en Operations Manager van Montrose Golf Links omschrijft de lancering van de 1562 Course als een spannende en positieve stap. ''We hebben in het verleden veel te weinig aandacht besteed aan het feit dat het eerste schriftelijk bewijs over het bestaan van golf stamt uit 1562 en dat het werd gespeeld in Montrose. Met dit Unique Selling Point kunnen we de markt op en nieuwe golfers naar onze baan lokken.
Binnen de golfwereld is het veranderen van zo'n oude en bekende naam een (stout)moedig besluit. Maar het toevoeging van het jaartal aan de baan zal het buitengewone golferfgoed en de rol die Montrose het heeft gespeeld in de ontwikkeling van de sport extra illustreren.

De fantastische course aan de oostkust van Schotland met zeven spectaculaire 'cliff-face' holes, komt regelmatig voor in prestigieuze rankings van golfbanen en is in de loop der tijd geschapen door bekende namen uit het golf zoals Willie Park jr., Old Tom Morris en Harry Colt. Het staat bekend als een van de meest natuurlijke linkscourses van Schotland en heeft al meer dan 100 jaar dezelfde lay-out.

Montrose Golf Links bestaat uit twee banen: de Medal Course en de The Broomfield. De banen liggen op 30 minuten rijden van Carnoustie en op anderhalf uur rijden van St. Andrews.

09-08-2017