logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Festival voor 600 jaar golf


Schotland viert volgend jaar '600 jaar golf in Schotland en de rest van de wereld'. Voor deze gelegenheid vindt in St Andrews van 28 maart tot en met 1 april 2012 het St Andrews Golf Festival plaats.

Golf wordt al sinds de veertiende eeuw in Schotland gespeeld. Het spel was in die tijd zelfs zo populair dat Koning James II het Schotse parlement probeerde over te halen om het te verbannen. Kinderen in St Andrews speelden golf in de nauwe straatjes met behulp van stokken en oude kurken.

Het festival

Het vijf dagen durende festival zal de rijke historie van de golfsport onder de aandacht brengen. Er zullen verschillende golftoernooien worden gespeeld op de St Andrews Links en er zullen diverse tentoonstellingen zijn.

Ook worden er unieke beelden van de BBC vertoond over de laatste maanden van Seve Ballesteros. Ter ere van de in mei 2011 overleden Spanjaard wordt op 31 maart een gala avond georganiseerd.

Praten over vroeger

Natuurlijk wordt er deze dagen ook veel over golf gesproken. Zo zal bijvoorbeeld de achterkleinzoon van Willie Park Senior, de eerste winnaar van The Open Championship in 1860, zijn opwachting als spreker maken. Mungo Park zal daarbij praten over de familiehistorie waartoe ook andere Open Championship winnaars Willie Park Jr. en naamgenoot Mungo Park behoren.

Anderen zullen gaan spreken over Old Tom Morris (1821–1908) die The Open Championship vier keer won en nog altijd het record houdt van de oudste winnaar van The Open ooit met 46 jaar. Zijn record van winst in een major met 13 slagen voorsprong bleef meer dan een eeuw staan, totdat Tiger Woods het in 2000 verbrak.

Old Tom Morris ontwierp ook golfbanen waaronder Carnoustie (met Robertson), Muirfield en Lahinch. Ook bracht Morris het aantal holes op St Andrews terug van 23 naar 18, wat sindsdien wereldwijd de standaard is.

Links

St Andrews Golf Festival

St Andrews Links

24-12-2011