logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Oud en nieuw op de Keppelse Golfclub


De Keppelse Golfclub bestaat al 86 jaar en behoort daarmee tot de oudste golfclubs van Nederland. Zoals bij zoveel golfbanen het geval is, is de Keppelse de afgelopen jaren ook flink veranderd. De oude 9-holes parkbaan is inmiddels een volwaardige 18-holes baan geworden, inclusief driving range en goede oefengreens. In 2013 zal worden begonnen met de bouw van een nieuw clubhuis, waarvoor al drie ontwerpen ter beoordeling op de plank liggen. Eén ding zullen ze en willen ze nooit veranderen op de Keppelse: de unieke gastvrije en vriendelijke sfeer en het in ere houden van Keppelse tradities.

Keppelse Golflcub
In de nieuwe routing van de Keppelse Golfclub steek je na zes van de oude holes de Prinsenweg over naar het nieuwe open golfterrein van deze golfclub in de Achterhoek. Het grote contrast met de vlakke parkbaan van het eerste deel is opvallend, maar verre van onaangenaam.
Vanaf de zevende tee box staar je over sterk geonduleerde vlakte met zeer aanwezige maar eerlijke rough. Het geeft het gevoel van een echte heathland course. Er zijn niet veel bomen in de baan, maar enkele van de origineel aanwezige oude bomen zijn vooral rond de greens bewaard gebleven.

De greens zijn sterk geonduleerd en goed beschermd door bunkers wat deze nieuwe holes uitdagend maakt voor spelers van elk niveau.
Keppelse Golflcub

Nu ook waterhindernissen

Vanaf hole 9 komt er een andere element in het spel dat nieuw is op de Keppelse, namelijk water. De green van de par-4 negende ligt lager dan de fairway en in een flauwe dogleg om het water heen naar rechts. Na de negende eindig je bij de driving range, de andere oefenfaciliteiten en de pro-shop.

Hole 10 is een sterke dogleg naar rechts, die voor longhitters goed af te snijden is. Via hole 11 spelen is ook een mogelijkheid, maar deze route wordt door zowel de club als door de nog groeiende aanplant ontmoedigd. Het statige landhuis achter de green van de tiende en het dichte bos naast de elfde geven je in deze nieuwe hoek van de baan toch het gevoel op zeer oude holes te spelen.
Hole 14 Keppelse Golflcub
De wandeling door het bos van de elfde naar de twaalfde hole is redelijk lang en loopt grotendeels over een openbaar en historisch kerkepad. Tot dusver was er geen mogelijkheid en toestemming om een kortere en directere weg naar de twaalfde te maken.

Na de par-4 vijftiende steek je de Prinsenweg weer over om de laatste drie holes op de oude parkbaan te voltooien en om neer te strijken op het gezellige terras van het kleine clubhuis.

Spelen op de Keppelse

Bij wijze van proef zijn gastspelers gedurende de maanden juni, juli en augustus 2012 - ook indien niet geïntroduceerd - welkom op zondag en op feestdagen. Zaterdag blijft gereserveerd voor clubwedstrijden.

Gasten van de Keppelse worden geacht het dagcontributieboek vóór het starten volledig en duidelijk in te vullen. De dagcontributie en consumpties moeten per pinautomaat worden betaald in het clubhuis.

De Keppelse Golfclub hanteert geen starttijden. Neem contact op met het secretariaat voor de beschikbare speelruimte omdat de baan op bepaalde ledendagen gesloten kan zijn.

Greenfee NGF A,B,C-leden: €55,=
Overige NGF kaarthouders: €85,=
Jeugd tot 18 jaar: €30,= (indien niet in bezit van NGF reductiekaart)
Meer informatie op: Website Keppelse Golfclub

Heeft u al eens gespeeld op de nieuwe baan van de Keppelse? Laat dan een review achter bij Golfreiswijzer.nl.

Golfarrangement

Voor wie het spelen op de Keppelse Golfclub wil combineren met een overnachting, is er vlakbij de golfbaan een uitstekend onderkomen in Hummelo. Het eeuwenoude hotel De Gouden Karper. Op slechts een paar minuten met de auto kan de golfer in dit markante hotel met schitterende logia aan de voorzijde, slapen en ook fantastisch eten.

Hotel de Gouden Karper in Hummelo, vlakbij golfbaan De Keppelse Golfclub.

Het hotel biedt een golfarrangement van € 130,- per persoon aan. Na een dag heerlijk golfen op de Keppelse hoeft de golfer niet meer naar huis, maar kan hij of zij nog even genieten van de rust van de prachtige Achterhoek en de klassieke keuken van de Gouden Karper.
Het arrangement dat het hotel aanbiedt is inclusief:
- 1 overnachting inclusief ontbijt
- een 3 gangen keuze diner
- een greenfee voor de Keppelse Golf Club (u wordt verzocht vooraf bij het secretariaat van de Keppelse te informeren naar beschikbare speelruimte).

Meer informatie is te vinden op de website: degoudenkarper.nl

Links

- Golfreiswijzer.nl
- Website Keppelse Golfclub
- degoudenkarper.nl

25-06-2012

Golfnieuws voor Nederland