logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nederlands jeugdbeleid voor golf blijft zich ontwikkelen


In juni zijn er vier golfclubs Committed to Jeugd gecertificeerd. Nederland telt nu 32 gecertificeerde golfclubs. Het programma vormt een leidraad om de jeugd op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de golfsport en hen op een goede manier op te leiden tot enthousiaste golfers.

De NGF ondersteunt met haar programma Committed to Jeugd de golfclubs en golfbanen bij het opstellen van een duurzaam jeugdbeleid en het uitvoeren van gevarieerd jeugdprogramma. In juni zijn Golfclub Zeegersloot, Golfclub Flevoland, Golfclub Winterswijk en de Noord-Nederlandse Golf & Country Club gecertificeerd

Zeegersloot

Golfclub Zeegersloot ontving zondag 3 juni het certificaat. Hiermee omarmt Golfclub Zeegersloot volledig het streven naar een goede en vooral enthousiaste opleiding van jeugdige golfers.

De toekenning van het certificaat is mede geschied op basis van de continuďteitsgarantie van de vereniging. De golfclub verwacht door het implementeren van het jeugdopleidingsplan de toestroom van jeugdigen op het gewenste, aanvaarbare niveau te kunnen houden.

Flevoland

Golfclub Flevoland is sinds maandag 4 juni jl. gecertificeerd. Flevoland is erin geslaagd om een gevarieerd jaarprogramma in elkaar te zetten, dankzij de inzet van jeugdcommissieleden en de pro.

Committed to Jeugd heeft de club veel gebracht, zoals een uitstekende samenwerking met de pro. Het aantal jeugdleden groeide van 15 jeugdleden met 20 lessen naar 31 jeugdleden met een programma van 40 lessen. Tevens is er een meidengroep gecreëerd en sinds 21 jaar doet de jeugd van Flevoland mee aan de Jeugdcompetitie.

Winterswijk

Op woensdag 6 juni jl. werd Golfclub Winterswijk door de NGF gecomplimenteerd voor de wijze waarop ze golf promoten in de regio. De club geeft presentaties op de basisscholen in vol ornaat, met een tas vol clubs en andere golfbenodigdheden. Vervolgens worden de scholen uitgenodigd voor een clinic op de club. Op deze manier maakt de jeugd echt kennis met de golfsport.

Ook de inzet van de pro, Hugo de Bruin, is een compliment waard. Hij heeft een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) geschreven, waarbij elk niveau is uitgewerkt en de kinderen kunnen zien wat ze precies moeten doen om iets te bereiken.

Noord-Nederlandse

Sinds 19 juni jl. is de Noord-Nederlandse Golf & Country Club gecertificeerd. Mijlpalen in het traject waren de aanname van de pro’s Harald Grünberg en Paul Karreman en de opleiding van 14 Jeugdcoaches die allen geslaagd zijn voor Jeugdcoach Level 1.

Bestuurslid Dirk Swart was de grote motivator voor het jeugdgolf op de Noord-Nederlandse. De jeugd speelt nu volop de baan en is geďntegreerd binnen de club. De jeugdcommissie bestaat momenteel uit zes leden die elkaar aanvullen en versterken. De club was eind mei gastheer voor het Nationaal Strokeplay Kampioenschap Junioren/Trompbeker 2012.

Committed to Jeugd

De Nederlandse Golf Federatie houdt zich bezig met het ontwikkelen van diverse producten en diensten die nauw aansluiten bij de wensen en behoeften van golfclubs en golfbanen.

Een van deze producten is het Committed to Jeugdprogramma; een beleidsprogramma dat clubs of banen meer structuur, kwaliteit en continuďteit aanbiedt. Een van de belangrijkste speerpunten van het programma is nieuwe jeugdleden werven.

Meer informatie is te lezen op de website ngf.nl/committed-to-jeugd.
Overzicht van banen die certificaat hebben voor Comitted to jeugd

03-07-2012

Golfnieuws voor Nederland