logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

De twee Ws van Golfbaan Sluispolder


Op golfbaan Sluispolder is er geen ontkomen aan. Wind en water bepalen je spel. Als je het overzichtskaartje van de golfbaan bekijkt, dan lijkt deze 18-holes golfbaan niet al te moeilijk. Ok, op bijna alle holes is water in het spel, maar wat dan nog. Eenmaal op de eerste hole, blijkt al snel dat vooral de combinatie water en wind zelfs de doorgewinterde golfer de nodige hoofdbrekens kost.

Golfbaan Sluispolder ligt verscholen achter de duinen tussen Bergen en Alkmaar. Het is een interessante golfbaan, waar rijkelijk bunkers en waterpartijen zijn aangelegd die het de golfer bepaald niet makkelijk maken. Mede door de altijd aanwezige wind is de golfbaan een uitdaging voor golfers van elk niveau.

Precisiewerk

Als je de bal goed recht kan spelen en je spel goed kan doseren, hoeft de Noord-Hollandse golfbaan niet zon groot probleem te zijn, maar ja dat is nu net zo moeilijk. Helaas worden afzwaaiers, die je door de sterke wind al gauw hebt, regelmatig afgestraft door een slootje hier en een slootje daar. Een caddieboekje is geen overbodige luxe op deze golfbaan. Zeker ook omdat vaak voor, achter of opzij van de greens een waterhindernis is die lang niet altijd vanaf de fairways te zien is. Er als er dan geen water is, hebben ze er wel weer bunkers aangelegd. Het aanspelen van de greens is op Sluispolder dan ook vaak precisiewerk.

Concentreren en doseren

Golfbaan Sluispolder is ook zon baan waar je je op de teebox al rijk rekent omdat de afstand een peulenschil lijkt. De par-4 zevende bijvoorbeeld. Voor de heren 273 en voor de dames 235 meter. Slechts een slootje vlak na de teeboxen lijkt de enige hindernis. Maar de longhitters vergeten dan even dat de bunkers er toch echt als hindernis liggen en voor je approach naar de green komt het hier neer op goed concentreren en doseren. Want te kort rechts betekent bunker en iets te lang water.
De par-4 twaalfde is ook zon instinker. Gemiddelde lengte voor een par 4 en op het oog gewoon rechtdoor. Voor wie naar de stokeindex (1) gekeken heeft, moet duidelijk zijn dat de hole geen makkie is. Links is out of bounds, rechts dreigt opnieuw water. Rechts voor de green een vijvertje en als je die wilt ontwijken loop je de kans links in de bunker te komen.
Het zijn maar kleine voorbeelden van de moeilijkheden die je op Golfbaan Sluispolder kan tegenkomen. Het maakt de golfbaan echter wel uitdagend. Toe wij er eind juni speelden lag de baan er goed bij. Ondanks de hevige regen de dagen ervoor, was de baan niet bijzonder nat. Dan blijkt de wind weer een voordeel te zijn, die waait de baan droog.
Een 18 holes rondje Golfbaan Sluispolder kost van maandag tot donderdag 45, op vrijdag 50 en zaterdag, zondag en feestdagen 55.

Golfarrangementen


In de nabije omgeving van golfbaan Sluispolder bevinden zich meerdere overnachtingsmogelijkheden. Op de website van Sluispolder staan enkele linken naar golfarrangementen. Een van de mogelijkheden is een verblijf op de kleinschalige vakantieparken Duynvallei en Weideduyn.
Park Weideduyn, dat bestaat uit elf rietgedekte villas, ligt in het centrum van Schoorl op loopafstand van het beroemde Klimduin. Park Duynvallei ligt dicht bij de zee en grenst direct aan de wandel- en fietsroutes door de prachtige Schoorlse Duinen. De vakantiewoningen zijn modern en stijlvol ingericht en herbergen een schat aan ruimte door een riant souterrain. Hierdoor zijn ze geschikt voor een comfortabel verblijf voor 6 tot 8 personen.

Meer informatie: www.dutchen.nl

Als u in deze parken verblijft, biedt Sluispolder een Par 3 arrangement en een greenfee arrangement voor de 18 holes championship course aan.

Par 3 arrangement

Een hele dag met het gezin (max. 4 personen) golfen op de 9 holes par 3 baan. Deze korte baan, geheel in stijl aangelegd met fairways, bunkers en waterpartijen vereist precisie voor de gevorderde speler en biedt beginners een goede kennismaking met golf. Na uw ronde wordt u verwelkomd in het sfeervolle clubhuis/restaurant t Sluisje. Golfen en lekker eten en drinken gaan vaak hand in hand.
Inbegrepen:
- Vrij gebruik van de 9 holes par 3 baan
- Gebruik van golfclubs & ballen
- Een heerlijk lunchbuffet met luxe broodjes, melk & karnemelk
Kosten 100,- (voor 4 personen)

Greenfee arrangement

Komt u spelen met familie, vrienden of partner? Sluispolder heeft voor u een aantrekkelijk arrangement. U speelt een ronde op de schitterende 18 holes championship course.
Inbegrepen
- 18 holes golfen
- Een heerlijk lunchbuffet met luxe broodjes, melk, karnemelk, of een culinaire dagschotel.
Kosten 110,- euro week/weekend (Voor 2 personen) in het hoogseizoen / 90,- week/ weekend in het laagseizoen.

Meer informatie over Sluispolder en de arrangementen is te vinden op: www.sluispolder.nl

Heeft u Sluispolder al eens gespeeld, laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl.

Linken

- Golfreiswijzer.nl
- www.sluispolder.nl
- Website met informatie over vakantieparken Duynvallei en Weideduyn.

13-07-2012

Golfnieuws voor Nederland