logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Hoe is het met: De Groesbeekse


In 2010 werden de 45 holes van het Rijk van Nijmegen officieel geopend. De Groesbeekse baan was uitgebreid naar 27 holes. Hoe is het inmiddels met deze nieuwe holes en hoe is de nieuwe routing?

Tot 2010 had golfbaan het Rijk van Nijmegen twee 18-holes wedstrijdbanen: De Nijmeegse en de Groesbeekse. Op woensdag 9 juni 2010 opende Robert-Jan Derksen in het bijzijn van genodigden de nieuwe holes en het vernieuwde clubhuis van het Rijk van Nijmegen.

Met de uitbreiding naar een 45-holes wedstrijdbaan werd RvN de grootste wedstrijdbaan van Nederland. De ruim 1700 leden en de greenfeespelers beschikken sinds die opening over een zee van speelruimte op de zeer populaire golfbanen van het Rijk van Nijmegen.

De transformatie

De oorspronkelijke 36 holes werden nog onder leiding van de Belgische golfbaanarchitect Baron Paul Rolin aangepast en verbeterd. Zodra de uitbreiding naar 45 holes was goedgekeurd werd de oude tweede negen van de Groesbeekse flink gewijzigd. Golfbaanarchitect Alan Rijks ontwierp tien nieuwe holes die ten noordoosten van het grote golfcomplex werden aangelegd, met aansluiting op de bestaande holes van de Groesbeekse golfbaan.

De 27 holes van de Groesbeekse zijn nu opgesplitst in 3 lussen van negen: Noord, Oost en Zuid. De nieuwe holes zijn verdeeld over de lussen Noord en Oost. Welke combinatie van Groesbeek-lussen je ook loopt, je zult altijd tenminste vijf holes in het nieuwe gebied spelen.

Route

De grootste uitdaging bij uitbreiding of wijzing van een golfbaan is wellicht het bedenken van een goede en nieuwe route. Ook halverwege 2012 is de nieuwe route nog niet optimaal te noemen. Enkele leden zijn nog niet helemaal tevreden, greenfeeërs zijn aan het zoeken en ook de baanboekjes getuigen van actuele wisselingen in de route. De wandeling van Zuid 2 naar Zuid 3 is stevig en onduidelijk en op nog meer plaatsen in en naast de baan zou een extra wegwijzertje niet misstaan. Gelukkig zijn de marshalls op het Rijk van Nijmegen geduldig en zeer hulpvaardig.
Sommige holes op de Groesbeekse van het Rijk van Nijmegen hebben de allure van een buitenlandse golfbaan. Heel even geeft je mobile telefoon ook aan dat je in Duitsland bent.

Afwisselend en uitdagend

Over één ding is iedereen het wel eens: de nieuwe holes zijn erg mooi! De greens en fairways op de nog jonge holes zijn zoals alles op het Rijk van Nijmegen van zeer goede kwaliteit. De holes liggen op een open plateau langs de door de Vierdaagse berucht geworden Zevenheuvelenweg.
Daar waar op de oude holes van de Groesbeekse fraaie bomenlanen vaak in gevecht zijn met je bal, zijn op de nieuwe holes hoge rough en waste areas het grote gevaar. Combineer dat met sterk glooiende fairways, blinde slagen en goed beschermde greens en je hebt de nieuwe Groesbeekse, een afwisselende en zeer uitdagende golfbaan.

Ook de nieuwe Groesbeekse gespeeld? Laat hier een beoordeling achter op Golfreiswijzer.nl
Ckubhuis van Rijk van Nijmegen
Voor wie een of meerdere rondjes op het Rijk van Nijmegen wil combineren met een paar dagen weg, zijn er uitstekende mogelijkheden voor overnachtingen in de buurt.
Diverse touroperators bieden zeer interessante mogelijkheden aan. Zo heeft Pin High een aantrekkelijk arrangement in combinatie met verblijf op het historische Landgoed Jachtslot de Mookerheide. 1 nacht inclusief twee keer spelen op het Rijk van Nijmegen en 1x diner in Brasserie du Bois kost vanaf € 219 pp. Kijk voor boekingen op: PinHigh.nl.

Links

- Het Rijk van Nijmegen

01-08-2012

Golfnieuws voor Nederland