logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

BunkerBlues. Het eerste golfboek met soul


In het perscentrum van het KLM Open is donderdag het eerste exemplaar van het boek BunkerBlues overhandigt aan golfer Joost Luiten. In BunkerBlues heeft golfjournalist Leo van de Ruit de geschiedenis van het Nederlandse golf opgetekend.


Golf wordt al meer dan een eeuw in Nederland gespeeld maar heeft de laatste drie decennia enorm aan populariteit gewonnen. Het aantal golfspelers is spectaculair gestegen en ook de topgolfers timmeren behoorlijk aan de weg. Toch blijkt uit het boek dat voor topgolfers zoals Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber Joost Luiten en aanstormende talenten als Christel Boeljon, Wil Besseling, Floris de Vries, Tim Sluiter het bereiken van de top-50 van de wereld in geen enkele sport zo moeilijk is als in golf.

In Bunkerblues ook aandacht voor hoe een stel pioniers in het verleden de grondslag legden voor de huidige succesvolle periode. Van de Ruit heeft voor zijn boek gesproken met veel golfers en met iedereen die er toe doet in de Nederlandse golfwereld.
Hoewel wij het boek pas gisteren hebben ontvangen en het onmogelijk is om alle 296 pagina’s nu al gelezen te hebben, is de eerste indruk zeer positief. Van de Ruit heeft, dat kan je zien, zijn ziel en zaligheid gelegd in het boek. Zijn schrijfstijl is boeiend en plezierig.
Eindelijk eens een boek over het Nederlandse golf. De porachtige foto’s van Leo Vogelzang maken het boek compleet.

BunkerBlues wordt uitgegeven door Uitgeverij De Alk BV
Het rijk geillustreerde boek kost € 49,90 en is te koop in de boekhandel of op www.bunkerblues.nl
Golfjournalist Leo van de Ruit (links) ovrhandigt het eerste exemplaar van zijn boek BunkerBlues aan topgolfer Joost Luiten. (foto Ruud Taal)

06-09-2012

Golfnieuws voor Nederland