logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

24ste Pitch&Putt Golf geopend in Doetinchem


Op zaterdag 17 augustus 2013 opent de 18-holes Pitch&Putt Golfbaan in Doetinchem haar deuren. Bij Pitch&Putt wordt gespeeld op korte holes, het is betaalbaar en het toegankelijk voor iedereen.

Het ging niet zonder slag of stoot, maar ondernemer Henk van Slageren is er, in samenwerking met franchisegever Erik Jorritsma, in geslaagd voor Doetinchem en omgeving met Pitch&Putt Doetinchem een fraaie locatie voor groepsuitjes voor jong en oud neer te zetten. Met name het vergunningentraject, inclusief een eco-effectscan, heeft enkele jaren in beslag genomen.

De baan

De voormalige functie van het terrein, een oude vuilstortplaats, zorgt voor een ligging van vele meters boven het maaiveld met prachtige vergezichten over de omgeving. Met de glooiing van de baan en andere hindernissen als bunkers heeft de baan een sportief en uitdagend karakter. Hiermee is de baan ook het zeer geschikt voor de organisatie van nationale en internationale Pitch&Putt-wedstrijden. De volwaardige driving range is bijna klaar en zal dit jaar nog worden geopend.

Naast de 18-holes golfbaan heeft het complex de beschikking over een groot clubhuis met restaurant en er is een Funnygolf-baan aanwezig. Funnygolf is een (Pitch&Putt) variant met een knipoog. De 18 holes en greens zijn uitgevoerd in kunstgras met een lengte variërend van ruim 11 tot 16 meter. Bij Funnygolf wordt alleen met een putter gespeeld en ook hier word je verrast door diverse hindernissen.

Een Golfvaardigheidsbewijs is niet vereist. Ook mensen die nog nooit golf hebben
gespeeld, mogen op beide banen in Doetinchem een balletje slaan.

Algemene info en prijzen

Een rondje van 9 holes kost 11,50 euro, voor de volle 18 holes moet 15,50 euro worden betaald. Naast Pitch&Putt Golf Doetinchem, telt Nederland momenteel 23 Pitch&Putt Golfbanen, elk met een eigen karakter. Kijk voor meer informatie over Pitch&Putt Golf op www.pitch-putt.nl.
Op zaterdag 17 augustus 2013 opent de 18-holes Pitch&Putt Golfbaan in Doetinchem haar deuren. Bij Pitch&Putt wordt gespeeld op korte holes, het is betaalbaar en het toegankelijk voor iedereen.

14-08-2013

Golfnieuws voor Nederland