logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Herkansing voor Cromvoirtse Golf Club


Al meer dan 10 jaar waren er ambitieuze plannen voor een nieuwe 18-holes Championship Course in Cromvoirt bij ’s-Hertogenbosch. Na een allerminst soepel verloop van de ontwikkelingen kwam op 21 augustus 2013 toch de allereerste nieuwsbrief van de Cromvoirtse Golf Club met update uit eigen hand.

Er is veel onduidelijkheid geweest over het wel of niet doorgaan van dit project. Nog begin dit jaar ging opnieuw het gerucht dat het project definitief zou worden afgeblazen. Om alle geruchten te ontzenuwen stuurde de Cromvoirtse Golf Club een nieuwsbrief waarin staat te lezen dat de golfbaan door de Familie Hendriks, tevens initiatiefnemers en grondeigenaren, als familiebedrijf zal worden geëxploiteerd en dat alle benodigde vergunningen voor het aanleggen van de 18-holes golfbaan zijn verleend. Ook het oorspronkelijke masterplan voor de 18-holes Championship golfbaan van topontwerper Kyle Phillips blijft gehandhaafd en aan de beoogde kwaliteit van de baan en het onderhoud worden geen concessies gedaan. De golfbaan blijft haar ambitie houden om tot de beste golfbanen van Nederland te behoren.

Huidige situatie en Club van 150

In de nieuwsbrief staat ook dat door onder meer enthousiasme, passie voor golf en het geloof in de unieke locatie in Cromvoirt alles is doorgezet. De totale investering is opnieuw in kaart gebracht en de aanleg is onder voorbehoud gegund. Het wachten is nog op de Club van 150. Zodra deze Club een feit is zal direct worden begonnen met de aanleg.
De Club van 150 is onderdeel van de nieuwe opzet. Leden hoeven geen certificaat aan te schaffen of inschrijfgeld te betalen. Leden kunnen bijdragen aan de investering door vooruitbetaling van de jaarlijkse contributie die 1450 euro per persoon zal bedragen (excl. BTW, prijspeil 2013). Bij het bereiken van minimaal 150 (bedrijfs)leden die de jaarlijkse contributie van 5 jaren vooruitbetalen (via een derdenrekening met terugbetaalgarantie), zal de schop volgens de golfclub definitief in 2013 de grond in gaan.

Geschiedenis

Eind 2010 werd met al het eerste starschot voor de golfbaan van de (toen nog) Cromvoirt Golf & Country Club. De toenmalige eigenaar Sander van Gelder kondigde de baan groots aan als een baan in de absolute top van Nederland en Europa. Het plan was dat deze al in 2012 zou worden geopend. Lees meer hierover in dit artikel op Golfreiswijzer.nl.

Van Gelder trok zich dit jaar terug uit het project en de familie Hendriks nam het project dapper over. Cromvoirt is klaar voor die prachtige nieuwe golfbaan voor een toegankelijke Comvoirtse Golf Club met eerlijke Brabantse gezelligheid!

Kijk op de website cromvoirtsegolf.com voor meer informatie.

26-08-2013

Golfnieuws voor Nederland