logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Slim golfen met Nederlandsche Golf Sociëteit


De |Nederlandsche Golf Sociëteit heeft een unieke manier gevonden om Nederlanders wat vaker te laten golfen.

Geen D-club, geen kortingsvoucher, maar toch heel goedkoop golfen op 36 banen in Nederland en België? Het kan met een abonnement van De Nederlandsche Golf Sociëteit.

De Nederlandsche Golf Sociëteit (NLGS) heeft een unieke manier gevonden om Nederlanders wat vaker te laten golfen. Het is te vergelijken met een bedrijfsabonnement, maar dan voor inmiddels 36 golfbanen. Sinds kort is ook de fraaie Belgische golfbaan van Henri-Chapelle toegevoegd aan de groeiende lijst met golfbanen.

Wat doet NLGS?

NLGS koopt als bedrijf meerdere jaarkaarten per deelnemende golfbaan. Abonnementhouders van NLGS mogen deze jaarkaarten gebruiken. Dat doen ze door het kopen van abonnementen. Afhankelijk van het aantal afgenomen jaarkaarten per golfbaan mag eenzelfde aantal NLGS-abonnementhouders per dag komen golfen op die bewuste golfbaan.

Hoe het werkt

Bij NLGS koop je een abonnement: een 18-holes abonnement of een 9-holes abonnement. Met de huidige abonnementen speel je bijvoorbeeld drie maanden 2x per maand 18 holes voor slechts 99 euro, dat is dus 33 euro voor twee 18-holes greenfees. Daarvan is er eentje voor doordeweeks en eentje voor in het weekend. De abonnementen zijn niet gebonden aan een golfbaan, je mag steeds een andere baan kiezen. Elke maand ontvang je vouchers voor twee nieuwe speelrechten.

Via het reserveringssysteem van NLGS zien abonnementhouders direct hoeveel NLGS-plaatsen er voor de gewenste golfbaan en dag beschikbaar zijn. Er kan 30 dagen van tevoren worden gereserveerd.

Is er genoeg ruimte

Volgens Richard van der Linde van de Nederlandsche Golf Sociëteit komt het maar weinig voor dat er niet genoeg NLGS-speelrechten voor een golfbaan beschikbaar zijn: ‘Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat net op de dag dat je op baan X wilt spelen, anderen al alle kaarten in gebruik hebben, maar die klacht hebben we nog niet gehoord. Het mooie is dat we steeds meer deelnemende banen krijgen, dus er komt steeds meer keuze.’ Volgens Van der Linde wordt er scherp in de gaten gehouden voor welke baan er het meeste aanvragen zijn: ‘Als blijkt dat een baan heel populair is, dan gaan we met de golfbaan bekijken of we meer NLGS-speelrechten kunnen vastleggen. We zijn ook al naar nieuwe abonnementsvormen aan het kijken. We bestaan pas een jaar, maar het loopt heel goed, er is veel behoefte aan deze flexibele manier van golfen.’

Win - win

Volgens Pieter Kursten van NLGS is de formule niet alleen gunstig voor de golfers, maar ook voor de golfbanen- en clubs: ‘Met onze formule van een aantal keren speelrecht per maand zullen golfers regelmatiger en frequenter gaan spelen. De NLGS kijkt bovendien samen met de golfbanen naar het speelgedrag om passende aanbiedingen te kunnen doen. Denk daarbij aan een kennismakingslidmaatschap waarmee 1x per maand kan worden deelgenomen aan een clubwedstrijd. Een normaal lidmaatschap is voor veel golfers vaak nog net een stapje te ver, maar met dit soort ontwikkelingen komt de club wat dichter bij de golfer.’

Meer info

Kijk voor veelgestelde vragen op de FAQ-pagina van NLGS.

03-10-2014

Golfnieuws voor Nederland