logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Jutland; onontdekte golfbestemming


Wilt u volgend jaar eens iets anders dan Spanje of Portugal voor uw golfvakantie? Overweeg dan eens een reis naar Zuidwest-Jutland. Mooie stranden met veel ruimte, culinaire hoogstandjes en prachtige golfbanen liggen te wachten op bezoekers uit ons land.

Vanaf Groningen is het 4,5 uur rijden naar Zuidwest-Jutland. Deze kant van Denemarken heeft veel te bieden voor de actieve mens. Naast de prachtige golfbanen -Denemarken heeft er wel 120- staat Zuidwest-Jutland vooral bekend om de eigen Waddeneilanden met fraaie badstranden. Paardrijden, fietsen, wandelen, riviervissen, strandzeilen en (kite)surfen zijn naast het golfen de meest populaire activiteiten.

Voorbeelden van golf en meer

Ribe is het oudste stadje van Denemarken. Het plaatsje heeft nog veel smalle straatjes met kinderkopjes. In mei is er bij het Ribe Vikingcenter een grote Vikingmarkt. Bij Ribe ligt de 18-holes parkbaan van de RibeGolf Club. Een half uurtje naar het oosten van Ribe ligt de indrukwekkende golfbaan Royal Oak, gebouwd volgens de Amerikaanse USGA standaard.

Rømø is waarschijnlijk het actiefste Waddeneiland van Denemarken. Het strand is razend populair bij badgasten, strandzeilers en surfers en op sommige plekken mag je op bepaalde tijden met je auto over het strand rijden. Op Rømø zelf ligt de 18-holes linksbaan van de Rømø Golf Klub.

Fanø Golf Links. Fano Golf Links is een van de mooiste golfbanen van Jutland Denemarken

Twee eilanden verder ligt Fanø, een wat rustiger eiland met mooie natuur en een fraai strand. Dit eiland verbergt tussen de duinen de Fanø Golf Links, een van mooiste linksbanen van continentaal Europa.

De oversteek naar Fanø maakt u vanaf Esbjerg, waar de Esbjerg Golfklub met twee 18-holes banen en zes par-3 holes elke golfer blij zal maken.

Lekker eten

De kwaliteit van het eten in Denemarken is standaard van hoog niveau. Denemarken is de gastronomische hoofdstad van Scandinavië, met maar liefst vijftien met Michelinsterren bekroonde restaurants en twaalf Bib Gourmands rond Kopenhagen. Maar ook in Zuidwest-Jutland wordt de inwendige mens volop verwend. Een populaire activiteit is het onder begeleiding zelf plukken van verse oesters langs de kust.

Links

- Sydvestjylland.com: de officiële site van Zuidwest-Jutland
- VisitDenmark.nl: de officiële toerismewebsite van Denemarken
- DFB.nl: een vakantiespecialist voor Denemarken

24-11-2014

Golfnieuws voor Nederland