logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Short Game Circuit Hoenderdaal


De afgelopen maanden hebben de mensen van Short Game Center Hoenderdaal in Driebergen hard gewerkt aan het in de wereld unieke Short Game Circuit. Dat opende begin april zijn deuren.

Iedere golfer kent het wel: een chip dicht bij de hole, een puttje dat valt, in één keer uit de bunker… Allemaal slagen, die de score snel kunnen verlagen. Zeker als ze vaker lukken! Golflegende Gary Player verklaarde ooit: 'Naarmate ik meer oefen, krijg ik steeds meer geluk'. Dus meer oefenen is het devies, maar urenlang oefenen op dat ene shot is geestdodend en saai.

Sportcentrum Hoenderdaal heeft uitgebreide trainingsmogelijkheden voor golfers

Om daar verandering in te brengen, nam Short Game Center Hoenderdaal in Driebergen op 7 april, als eerste golfaccommodatie ter wereld, een Short Game Circuit in gebruik. Het circuit bestaat uit een viertal golftesten: een 9 holes putt test, een 2 x 6 holes chiptest, een bunkertest, waarbij je vanuit de bunker meerdere ballen binnen een bepaalde diameter van de vlag probeert te slaan en een pitchtest waar je de bal naar 30, 40, 50 60 en 70 meter targets speelt vanaf een 5-tal verschillende liggingen, zoals de bal boven of onder voet, een vlakke ligging en een up- of downhill ligging. Op een speciale scorekaart zijn per test alle resultaten te noteren. Alle testen bij elkaar leveren een totaalscore op, die tijdens de volgende ronde verbeterd kan worden. De scorekaart kan ook gebruikt worden voor overleg met de teaching professional voor doelgerichte instructie.
Dus bent u op zoek naar een beter kort spel met meer plezier? Ga naar Hoenderdaal! Gebruik van het short game circuit is voor leden gratis, niet leden betalen 7,75 euro entree (exclusief oefenballen).

Heeft u al eens
Voor meer informatie: Short Game Center Hoenderdaal of tel: 0343-529333

18-04-2018

Golfnieuws voor Nederland