logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

PGA Holland kwaliteitskeurmerk voor Golfschool Cromstrijen


Golfschool Cromstrijen in Numansdorp heeft op vrijdag 9 december het kwaliteitskeurmerk 'PGA Holland Erkende Golfscholen' ontvangen. PGA Holland directeur Frank Kirsten reikte het keurmerk uit aan Dirk van de Heiden, voorzitter van de golfclub en Bryan Seton, Head Professional van Golfschool Cromstrijen.


Het kwaliteitskeurmerk is een initiatief van de Professional Golfers Associatie Holland om de golfsport in Nederland naar een hoger niveau te tillen en om goede golfscholen beter op de kaart te zetten. Volgens een persbericht ontving Cromstrijen het keurmerk omdat er op de club kwalitatief hoogwaardige golflessen worden aangeboden, verzorgd door ervaren PGA professionals.
Op de foto van links naar rechts Dirk van der Heiden, voorzitter Golfclub Cromstrijen, Frank Kirsten, directeur PGA Holland en Bryan Seton, Headprofessional Golfschool Cromstrijen. Foto: PGA Holland<br />
<br />

Trotse professionals

De nog zeer jonge golfschool wordt geleid door Head Professional Bryan Seton en de in Australië geboren Teaching Professional Paul Green.

Bryan Seton gaf via een persbericht aan trots te zijn om als vijfde golfschool in Nederland dit keurmerk te mogen ontvangen. 'Onze Golfschool verzorgt o.a. clinics en de training van de jeugd en competitieteams. Voor beginnende golfers hebben wij cursussen ontwikkeld om op een prettige manier te oefenen voor het GVB (Golfvaardigheidsbewijs), wat daarna op onze golfbaan kan worden gehaald. Hiervoor hoeven nieuwe cursisten niet eerst lid te worden van de Golfclub'.

Over Golfclub Cromstrijen

Golfclub Cromstrijen heeft een 18-holes par-72 Championship Course en een 9-holes par-30 Compact Course. De moderne driving range is gedurende de wintermaanden verlicht. Het korte spel kan worden geoefend op de pitching green, in de oefenbunker en op de twee putting greens.

Over PGA Holland

PGA Holland (Professional Golfers Associatie Holland) is de organisatie die de belangen behartigt van de playing- en teaching professionals in Nederland. Voor de internationale contacten is PGA Holland aangesloten bij de overkoepelende Europese- en wereldorganisaties.


Over het keurmerk

PGA Holland wil samen met golfscholen de golfsport in Nederland naar een hoger niveau brengen. Daarbij is het spelplezier van golfliefhebbers erg belangrijk. Dit spelplezier kan verhoogd worden door het aanbod van kwalitatief goede golflessen, gegeven door PGA golfprofessionals.Door goede golfscholen te voorzien van een keurmerk van PGA Holland, wordt het voor een breed publiek bekend waar je voor kwalitatief hoogstaande golflessen terecht kunt.Een PGA Holland Erkende Golfschool staat volgens de website van PGA Holland voor kwaliteit doordat de professionals goed opgeleid zijn. Er worden tevens mogelijkheden tot bijscholing geboden. De erkende scholen kunnen gebruik maken van door PGA Holland beschikbaar gestelde formats en projecten. Alle erkende scholen krijgen jaarlijks een audit.De voorwaarden voor het keurmerk

Op de golfbaan mogen alleen PGA gekwalificeerde professionals werkzaam zijn of personen die hiervoor in opleiding zijn.
- Minimaal één professional is level 4 (A-opleiding) gecertificeerd.
- De golfbaan moet samen met de golfschool een continue verbeteringsprogramma opstellen.

PGA Holland berekent voor het gehele PGA Holland Erkende Golfschool pakket € 500,- per jaar exclusief BTW. Voor dit bedrag ontvangt de golflocatie c.q. golfschool jaarlijks een factuur. Aanmelden kan via de website.

Links

- Golfclub Cromstrijen
- PGA Holland

13-12-2011

Golfnieuws voor Nederland