logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfclub Kleiburg ontvangt kwaliteitskeurmerk PGA Holland


Golfclub Kleiburg in Brielle ontving tijdens de nieuwjaarsreceptie als zesde golfbaan in Nederland het kwaliteitskeurmerk 'PGA Holland Erkende Golfscholen'.

Op 19 januari 2012 reikte PGA Holland directeur Frank Kirsten het keurmerk uit aan Bert Oomen, voorzitter van Golfclub Kleiburg, en aan de golfprofessionals van Golfclub Kleiburg, Vhari Eerdmans-Carruthers en Johan Eerdmans. De golfschool van Golfclub Kleiburg mag zich 'PGA Holland Erkende Golfschool' noemen omdat de school voldeed aan alle door de PGA gestelde voorwaarden voor het keurmerk. Golfclub Kleiburg is de zesde golfbaan in Nederland met het kwaliteitskeurmerk van PGA Holland.
Op de foto van links naar rechts: Frank Kirsten (directeur PGA Holland), Vhari Eerdmans-Carruthers (professional GC Kleiburg), Bert Oomen (voorzitter GC Kleiburg) en Johan Eerdmands (professional GC Kleiburg). Foto: PGA Holland

Over Golfclub Kleiburg

De 18-holes par-72 golfbaan van Golfclub Kleiburg ligt in recreatiegebied Brielse Maas Noord en was de eerste openbare golfbaan van Nederland. Gelegen tussen het Brielse Meer en het Hartelkanaal geeft een ronde golf zowel uitzichten op het Brielse natuurschoon als op de havens in het Europoortgebied. Golfclub Kleiburg heeft ruim 800 leden

Over PGA Holland

PGA Holland (Professional Golfers Associatie Holland) is de organisatie die de belangen behartigt van de playing- en teaching professionals in Nederland. Voor de internationale contacten is PGA Holland aangesloten bij de overkoepelende Europese- en wereldorganisaties.

Over het keurmerk

PGA Holland wil samen met golfscholen de golfsport in Nederland naar een hoger niveau brengen. Daarbij is het spelplezier van golfliefhebbers erg belangrijk. Dit spelplezier kan verhoogd worden door het aanbod van kwalitatief goede golflessen, gegeven door PGA golfprofessionals.

Door goede golfscholen te voorzien van een keurmerk van PGA Holland, wordt het voor een breed publiek bekend waar je voor kwalitatief hoogstaande golflessen terecht kunt.

Een PGA Holland Erkende Golfschool staat volgens de website van PGA Holland voor kwaliteit doordat de professionals goed opgeleid zijn. Er worden tevens mogelijkheden tot bijscholing geboden. De erkende scholen kunnen gebruik maken van door PGA Holland beschikbaar gestelde formats en projecten. Alle erkende scholen krijgen jaarlijks een audit.

De voorwaarden voor het keurmerk

- Op de golfbaan mogen alleen PGA gekwalificeerde professionals werkzaam zijn of personen die hiervoor in opleiding zijn.
- Minimaal één professional is level 4 (A-opleiding) gecertificeerd.
- De golfbaan moet samen met de golfschool een continue verbeteringsprogramma opstellen.

PGA Holland berekent voor het gehele PGA Holland Erkende Golfschool pakket € 500,- per jaar exclusief BTW. Voor dit bedrag ontvangt de golflocatie c.q. golfschool jaarlijks een factuur. Aanmelden kan via de website.

Links

- Golfclub Kleiburg
- PGA Holland

31-01-2012

Golfnieuws voor Nederland