logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ambitieuze plannen NGF en PGA voor 2012 en verder


De NGF en PGA Holland hebben samen een ambitieus plan opgesteld om golf in Nederland een nieuwe impuls te geven. De drie belangrijkste onderdelen zijn een stappenplan, een NGF-Clubadvies en het spaar- en loyaliteitsprogramma Fairwaystrokes.

Al in 2010 besloten de NGF en de PGA Holland om samen een gebruiksvriendelijk stappenplan te ontwikkelen, mede naar aanleiding van de grote vraag bij golfers voor begeleiding bij het handicapsysteem. Een groot deel van de 375.000 golfers in Nederland is inactief en heeft geen binding met de clubs en de sport. Slechts een derde van alle golfers heeft een officiële handicap. Veel golfers stoppen na het behalen van het GVB (Golfvaardigheidsbewijs) met het nemen van lessen waardoor het niveau niet stijgt.

Tijdens een ledenbijeenkomst op zaterdag 28 januari presenteerde de NGF (Nederlandse Golf Federatie) samen met de PGA (Professional Golfers Association Holland) een nieuw totaalplan. In grote lijnen is het doel van het totaalplan is om alle golfers in Nederland nog meer plezier in de sport te laten beleven, om golfers meer te laten spelen en om golf in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Met het totaalplan wordt eveneens gehoor gegeven aan het Meerjarenbeleidsplan van de NGF door in te spelen op de behoeften van de golfclubs en door golf toegankelijker te maken.

Het Handicap Stappenplan

Het Stappenplan is een nieuw golfsysteem voor golfers in negen stappen en is gericht op de bevordering van het spelplezier en de succesbeleving voor beginnende en gevorderde golfers. Naast een starterspakket voor beginners wordt elke stap aangevuld met een boekje over de vaardigheden en wordt er ondersteuning en nazorg verleend bij de golflessen.

Beginnende golfers zullen door de NGF o.a. worden gestimuleerd om het GVB te halen door hen al vroeg in het lestraject baanpermissies toe te kennen. Al vanaf de eerste les krijgen de golfers een NGF-kaart zodat de binding met de sport wordt vergroot. Door een overzichtelijk stappenplan weten golfers precies wat hen te wachten staat waardoor ze zich beter kunnen voorbereiden en kunnen profiteren van de nazorg van de golfprofessional. De pro kan tips en vorderingen in het stappenboekje noteren of en/of online via de website van de NGF Golf Academie, eventueel aangevuld met filmpjes, op het account van de leerling.

Het stappenplan zal een helder en duidelijk overzicht geven van wat er nodig is om van GVB naar handicap 36 te gaan, van handicap 36 naar handicap 18 en nog veel lager.

Het NGF-Clubadvies

Het NGF-Clubadvies is o.a. bedoeld om antwoord te geven op vragen van verenigingen op het gebied van financiën, exploitatie, marketing en communicatie. De veranderende economische situatie en de behoefte van de golfers stellen clubs voor nieuwe uitdagingen, die de voorgaande jaren door de grote aanwas van golfers enigszins verbloemd werden. Het ondersteunen van golfverenigingen is al jaren een van de belangrijkste taken van de NGF. Ook de diverse 'Committed to'-programma’s maken onderdeel uit van die ondersteuning.

Fairwaystrokes: een spaar- en loyaliteitsprogramma met de NGF-kaart


Het programma Fairwaystrokes is een laagdrempelig spaar- en loyaliteitsprogramma dat wordt gekoppeld aan de NGF-kaart. Het doel van dit programma is om de golfer meer en blijvend te activeren om te gaan spelen en om de binding te verstevigen met de golfverenigingen. Het systeem is ontwikkeld door TBLC.

Met de kaart wordt het onder andere mogelijk om bij aangesloten (web)shops een spaartegoed op te bouwen. Dit opgebouwde spaartegoed kan vervolgens alleen worden verzilverd op de golfclub voor greenfees, lessen en equipment.

De details van alle programma's worden de komende maanden verder uitgewerkt. In het eerste nummer van GOLFjournaal van 2012 en op de Amsterdam Golf Show dat van 16 t/m 18 maart in de RAI wordt gehouden, zullen de programma's worden geïntroduceerd.


Bron: NGF

02-02-2012

Golfnieuws voor Nederland