logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Gastverblijven bij Drentsche Golf & Country Club


Bijna aan de voet van de eerste hole van het rode circuit van de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen onder de rook van Assen kunnen golfers vanaf de tweede helft van juni overnachten in een van de riante kamers van de Golf Lodge.


Bij golfbaan Drentsche Golf & Country Club worden gastenverblijven gebouwd. Jan Willem van der Eijk, directeur van het golfcomplex, ziet deze uitbreiding niet alleen als een extra service aan golfers van 'verre'. De overnachtingsmogelijkheden zijn ook aantrekkelijk om meerdaagse zakelijke bijeenkomsten of vergaderingen te combineren met sportieve activiteiten en voor mensen, die relaties kennis willen laten maken met de Zeijer golfbaan en/of Drenthe. Ook valt te denken aan speciale golfweken met als inzet het behalen van het bekende en door velen begeerde 'golfvaardigheidsbewijs'.
"En wat is er dan mooier dan wakker worden op de golfbaan met vogelengezang als achtergrondmuziek en uitzicht op de fairway," zegt Van der Eijk.

In juni open

Van der Eijk verwacht dat het complex, bestaande uit 24 kamers en vier appartementen in juni de deuren kan openen. Voor de inwendige mens - ontbijt, lunch of diner - kunnen de gasten gebruik maken van de horecafaciliteiten in het clubhuis 'De Heeren van Zeijen'.
De kamers worden voorzien van onder meer airco, koelkast, kluisje, HDTV-flatscreens, WIFI, een ruime badkamer met stort- of handdouche en voorzieningen om zelf een kop thee of koffie te maken.
Artist Impression van de slaapkamer van de gastenlodges die bij golfbaan Drentsche Golf & Country Club worden gebouwd.

Uniek complex


Manager Jelle Paauw spreekt van een uniek concept omdat de Golf Lodge geen specifiek golfhotel is, geëxploiteerd door een keten, maar geheel in eigen beheer is geintegreerd in de faciliteiten van het golfcomplex.
Architect Cor Kalfsbeek uit Eelde, die eerder ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van het clubhuis, tekende eveneens de Golf Lodge; voor de inrichting van de kamers werd Groninger Bart Vos aangetrokken.
De Drentsche, opgericht in 2002, beschikt over 27 wedstrijdholes en negen oefenholes en telt ongeveer 900 leden. Ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de lodges is voor het hele seizoen een speciaal kennismakingsarrangement samengesteld, bestaande uit twee greenfees, één overnachting, diner en ontbijt (maandag-vrijdag € 137.50 per persoon; In het weekend kost dit arrangement € 157,50 per persoon).

In formatie en boeken kan op de website van de Drentsche Golf & Country Club.
Kijk op: www.dgcc.nl/.

Op Golfreiswijzer.nl wordt de Drentsche goed beoordeeld. Bezoekers roemen met name de prachtige ligging, de ruimte en de meer dan hartelijke ontvangst die de golfer krijgt.
Heeft u de golfbaan al eens gespeeld? Laat dan een beoordeling achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl.

19-02-2012

Golfnieuws voor Nederland