logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfkamp voor de jeugd en Girlz Only Week


Speciaal voor de jeugd organiseert Rob Mouwen in samenwerking met de NGF ook dit jaar weer meerdere jeugd-golfkampen. Jongens en meisjes van 9 t/m 17 jaar kunnen vijf dagen lang vanuit Gasterij Het Woold genieten van golflessen en een zeer gevarieerd recreatieprogramma.


Bij de golfkampen staat uiteraard het golfen centraal. Per dag wordt er gemiddeld drie uur lesgegeven door bekende PGA professionals. Het niveau van de spelers maakt niet uit en een GVB is niet nodig. Voor elk niveau en leeftijd is er een lesprogramma en in overleg zou er tijdens deze minivakantie zelfs het GVB gehaald kunnen worden.
Golfkampen voor de jeugd worden ook weer in 2012 gehouden
De lessen worden gegeven op golfbaan Het Woold, dat een 18-holes wedstrijdbaan heeft en een 9-holes par-3 baan. Gasterij Het Woold, waar de jeugd verblijft, ligt slechts op een ijzertje afstand van de 9-holes baan.

Naast baanlessen zullen er swingtrainingen worden gegeven op de driving range en op de golfsimulator. Het pitchen en chippen komt uitgebreid aan bod en verder wordt er een putt clinic georganiseerd in de Putt Academy van Rob Mouwen.

Andere activiteiten

Voor het echte vakantiegevoel worden er volop activiteiten georganiseerd. Zo leren de kinderen o.a. pizza's bakken, gaan ze een dag naar de Efteling en er is een filmavond. Ook zullen er uit de deelnemers landenteams worden gevormd die gedurende de week leuke en spannende opdrachten moeten uitvoeren. De avonden worden gevuld met nachtgolf en bosspelen.

Tijdens de gewone golfkampen zal ook Elliot van der Veeke met o.a. de inmiddels bekende Fun Factory van de partij zijn. In de Fun Factory weet jong en oud zich altijd te vermaken met allerlei uitdagende golfspellen.

Tussen alle activiteiten door is iedereen vrij om te doen en laten wat hij of zij wil. Op de gasterij zijn er voldoende voorzieningen voor het vermaak en natuurlijk mag er altijd worden gegolfd.

GirlzGolf

Van 23 t/m 27 juli wordt er samen met de NGF, in het kader van GirlzGolf, een golfkamp speciaal voor golfende meisjes van 9 t/m 17 jaar georganiseerd. Net als de tijdens de andere golfkampen wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van het golfspel. Ook in deze week worden er volop leuke activiteiten georganiseerd.

De Girlz Only Week wordt afgesloten met een speciale Pro-Am, waarbij de meisjes de kans krijgen om samen met damesprofessionals te spelen.

De data

Golfkamp 1: Van 16 t/m 20 juli

Girlz Only: Van 23 t/m 27 Juli

Golfkamp 3: Van 30 juli t/m 3 augustus

Golfkamp 4: Van 6 augustus t/m 10 augustus

Gasterij Het Woold

Gasterij Het Woold ligt vlakbij het Nationale Park de Groote Peel in Asten-Heusden. Het sfeervolle landhuis, met uitzicht op de 9-holes golfbaan, ligt tegenover een water- en bosgebied van 14 hectare. De gasterij ligt op een eigen terrein met een grote buitenplaats, een overdekt terras met open haard en terrasverwarmers, een Jeu de boules-baan, een tafeltennistafel en een grote trampoline. De gasterij is volledig omheind zodat kinderen vrij buiten kunnen spelen, maar niet de straat op kunnen.

Rob Mouwen

Rob Mouwen is een PGA A-professional die is gespecialiseerd in het putten. Sinds 2000 heeft hij zijn eigen Golfopleiding op Golfbaan Het Woold in Asten–Heusden. Rob Mouwen volgde speciale putt opleidingen bij de bekende putting goeroe Harold Swash, de putting coach van veel topgolfers waaronder Robert-Jan Derksen, Darren Clarke en Padraig Harrington. De Rob Mouwen Putt Academy is inmiddels een begrip in golfend Nederland waar veel topgolfers, waaronder Joost Luiten, graag met hun putter naartoe gaan.


Links

- Website van het jeugd-golfkamp van Rob Mouwen
- Gasterij Het Woold
- Golfbaan Het Woold
- Website Rob Mouwen

26-02-2012

Golfnieuws voor Nederland