logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Wereldrecord voor Golfbaan Spaarnwoude


Golfbaan Spaarnwoude heeft vrijdag 23 maart een record uit het Guinness Book of Records verbeterd: de meeste spelers op één dag op een golfbaan. Om het record te breken moesten meer dan 1562 golfers de baan in. De opbrengsten van deze dag werden gedoneerd aan de stichting Spieren voor Spieren.

Op vrijdag 23 maart werden op golfbaan Spaarnwoude maar liefst 1584 golfers de baan in gestuurd. Aan het einde van dag telde notaris Vincent Bos 1565 ingeleverde kaarten, waarmee het oude record met slechts een paar deelnemers werd verbroken. Het vorige record werd gevestigd in op Mission Hills Golf Club in Shenzhen, China. In 2010 kwamen daar 1562 golfers bijeen.

Spaarnwoude liet via Twitter weten: 'Officieel bevestigd door de notaris een nieuw Wereldrecord!!! Grootste golftoernooi ter wereld nu op naam van @spaarnwoudegolf. Mede dankzij onze hoofdsponsor, de All In Group, € 100.000,- voor #spierenvoorspieren. Alle deelnemers en sponsoren super bedankt!!!'

De dag

Veel bekende Nederlanders, onder wie voetbalcoach en Spieren voor Spieren-ambassadeur Louis van Gaal, deden mee aan de recordpoging waarvan de opbrengsten zouden gaan naar het goede doel.
Het grootste eendaagse golftoernooi ter wereld was een initiatief van de website GolfinBeeld.nl en Golfbaan Spaarnwoude.

De eerste golfers gingen om 6 uur 's morgens de baan in. Vanaf dat tijdstip zond Radio 538 live vanaf Spaarnwoude het programma 'Evers staat op' uit met Edwin Evers. Vanaf 10.00 uur tot en met het einde van de dag nam Arrow Jazz FM de muzikale ondersteuning over.

Voor de allerkleinsten waren er golfspelletjes te doen in de Fun Factory en Mark Reynolds verbaasde iedere golfer op de driving range met zijn trick show.

De organisatie zal in april een digitale krant uitbrengen met daarin een impressie van de geslaagde en zeer succesvolle dag.

Het opgehaalde bedrag

De ruim 63.000 euro die tot en met de afsluiting van de dag werd opgehaald uit inschrijfgeld en deelname van spelletjes en wedstrijden werd door de hoofdsponsor, de All In Group, aangevuld tot 100.000 euro. Louis van Gaal nam duidelijk onder de indruk van dit bedrag, de cheque aan voor de stichting Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

De stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Onder het motto 'Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex-)topsporters de doelstellingen van de stichting.

Links

- Stichting Spieren voor Spieren
- Het oude record in het Guinness Book of Records

26-03-2012

Golfnieuws voor Nederland