logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Grensoverschrijdend golfen in Tirol


Kitzbühel in Tirol nodigt eind deze maand professioneel- en amateurgolfers uit voor een toernooi in het hooggebergte. Afslaan op 1.658 meter en een hole maken op het Hahnenkamm-parcours kan tijdens de zevende editie van het golffestival. Van 22 tot en met 27 juni worden op vier banen in Kitzbühel in totaal twaalf toernooien georganiseerd. Bovendien maken de Golf Alpin Card (een voordeelkaart voor het spelen van meerdere Oostenrijkse golfbanen) en de speciale golfcamps voor kids het aantrekkelijk om later in het (hoog)seizoen nog eens naar Tirol te gaan.Golfbaan Kitzbühel, Tirol, een van de golfbanen waar van 22 tot en met 27 juni op vier banen in Kitzbühel in totaal twaalf toernooien worden georganiseerd. (bron  Kitzbuhel Tourismus) Rond Kitzbühel liggen vier mooi golfbanen: GC Schwarzsee, GC Kitzbühel Kaps, GLC Rasmushof en de exclusieve 18-holes CG Eichenheim, waar ook PGA-wedstrijden hebben plaatsgevonden. Tijdens het golffestival Kitzbühel wordt op alle vier de banen gespeeld op basis van individuele stableford.

Golffestival


De toernooien gaan vroeg in de ochtend van start - zo blijft er in de middag ook voldoende tijd over om de historische binnenstad van Kitzbühel te bezoeken of een wandeling door de natuur te maken. De winnaar van het golffestival is die speler die over drie verschillende banen gerekend, de meeste stablefordpunten behaald.
Aanmelden kan via www.golffestivalkitzbuehel.at. Deelname aan één wedstrijd is mogelijk vanaf € 30 per persoon plus green fee. Naast mooie drives maken, chippen en putten kunnen golfers op dinsdag 23 juni ook genieten van culinaire hoogstandjes op de 9 holes baan van Rasmushof. Na elke twee holes staat er een gerecht klaar.

Toegang tot 31 golfbanen


Golf Alpin is Europa’s grootste golf-samenwerkingsverband tussen Tirol en het Salzburgerland. Maar liefst 31 golfbanen, meer dan 50 Golf Alpin Hotels met meer dan 120 speciale arrangementen zijn bij de Golf Alpin aangesloten. Ook is er een speciale Golf Alpin Card verkrijgbaar voor 3x of 5x green fee en welke op o.a. de volgende banen in Tirol kan worden ingezet: GC Schwarzsee, GC Wilder Kaiser Ellmau, GC Reit im Winkl, GC Walchsee – Moarhof an der Schwemm en Kaiserwinkel Golfclub Kössen. De speciale hotelarrangementen maken het makkelijk om het golfen te combineren met andere activiteiten in de regio zoals hiken, nordic walking of mountainbiken.

Golfcursus voor kids


Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn er speciale golfcursussen in Tirol. Onder professionele begeleiding van de organisatie Green Vieh leren de jonge sporters spelenderwijs chippen, putten en worden ze uitgedaagd in spannende toernooitjes. De beleving en het samenspel met anderen staat centraal. Van 3 -7 augustus wordt er een speciaal golfcamp georganiseerd op de baan in Eichenheim. Meer informatie is te vinden op: www.kitzbuehel-golf.com/de/golfen/green-vieh.htm..

Informatie over Golf Alpin Card is te vinden op: www.tirol.at.

Heeft de in het toernooi opgenomen golfbanen in Oostenrijk al eens gespeeld. Laat dan op onze website weten van u ervan vindt.
Geef een beoordeling over:

GC Schwarzsee

GC Kitzbühel Kaps

GLC Rasmushof

CG Eichenheim


Voor een overzicht van de golfbanen in en rondom Kitsbühel en Triool kunt u ook op Golfreiswijzer.nl terecht.

08-06-2009