logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nieuwe ontwikkelingen in Polen


Modry Las Golf Club in Polen zal gefaseerd worden uitgebreid in 2012. De 18-holes topbaan, ontworpen door Gary Player, was in 2009 de eerste stap van het geplande Modry Las Golf Resort.

De Modry Las Golf Club in het noordwesten van Polen werd op 4 juli 2009 officieel geopend door onder anderen de Zuid-Afrikaanse ex-topgolfer en ontwerper van de golfbaan, Gary Player. De golfclub heeft in haar korte bestaan al heel wat lofbetuigingen mogen ontvangen. Gelijk na de opening in 2009 en ook in 2011 stond de golfclub in de top-100 van mooiste golfbanen van Europa, uitgebracht door het Britse Golf World Magazine.
Golfbaan Modry Las Golf Club is een van de top golfbanen in Polen.
Om de club naar een nog hoger niveau te tillen, zal in 2012 worden gestart met de aanleg van negen par-3 holes, de bouw van een golf academy en de bouw van stijlvolle self catering woningen langs de golfbaan.

De golfclub is onderdeel van het grote project van het Modry Las Golf Resort, waarbij ruimte is voor 150 vrijstaande woningen.

Par-3 baan

Theo Geertshuis, design coördinator van Gary Player Design, staat aan de wieg van The Orli, de nieuwe negen holes par-3 baan. De korte baan, die binnen een uur kan worden gespeeld, biedt golfers van elk niveau de gelegenheid hun spel te verbeteren.

Golf Academy

In aanvulling op de par-3 baan, zal er worden begonnen met de Modry Las Academy. De Academy zal worden voorzien van afgeschermde afslagplaatsen bij de driving range en een aparte ruimte waar de leerling en de pro de vorderingen kunnen doornemen, de 'debriefing area'. Verder wordt een grote golfshop toegevoegd met eigen clubfitting service.

Cottages

Er zijn ook plannen om dit jaar een aantal self catering cottages te bouwen. Elke cottage zal ruimte bieden aan maximaal vier golfers. De bedoeling is dat deze zomer al enkele vrijstaande en volledig ingerichte cottages klaar zullen zijn.

Van de voorzitter

Voorzitter van de Modry Las Golf Club, Arthur Gromadzki, gaf in een persbericht aan waarom de uitbreidingen noodzakelijk zijn:
'Het maken van een golfbaan van internationale allure was de allereerste en belangrijkste fase van onze plannen van Modry Las. We wilden een eersteklas internationaal golf resort bouwen rondom het geweldige ontwerp van Gary Player. Nu de baan af is en volwassen aan het worden is, is het tijd om verder te gaan met de ontwikkeling van het resort. De nieuwe korte baan, de golf academy en de cottages zullen ons een niveau hoger brengen en zullen onze leden en bezoekers voorzien van nog verbeterde service en faciliteiten.'


De locatie

De 18-holes par 72 Championship Course van Modry Las Golf Club ligt in het noordwesten van Polen in de buurt van de stad Szczecin ten noordoosten van Berlijn. Szczecin heeft een eigen internationaal vliegveld. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 75 km rijden naar het Raduń meer, waar de Modry Las Golf Club zich bevindt.

Het gebied bij Modry staat bekend om de mooie natuur, het glooiende landschap, de heldere meren en de grote bossen.

Gary Player

Gary Player is een begenadigd golfbaanarchitect die al meer dan 200 projecten over de hele wereld op zijn naam heeft staan. Hij werd in 1935 geboren in Zuid-Afrika en wordt door velen beschouwd als een levende golflegende. In zijn carrière won Player maar liefst 165 toernooien, waaronder negen Majors op de PGA Tour en negen Majors of Senior PGA Tour.

Zijn bijnamen, The Black Knight, Mister Fitness en The Ambassador of Golf, dankt Player aan zijn levensstijl, zijn manier het omgaan met golf en zijn enorme staat van dienst. Zijn voorbereiding voor een wedstrijd leek bijna een obsessie. Player oefende extreem veel en zorgde dat alles voor de wedstrijd tot in de kleinste details was voorbereid. 'Hoe harder je oefent, hoe vaker je geluk zult hebben', was een bekende uitspraak van Player die altijd een zeer zwaar en strak fitnessprogramma volgde. Hij ging en gaat nog steeds meestal gekleed in het zwart, wat hem de bijnaam Black Knight opleverde.

Ook buiten het golfen om was en is Player enorm actief. Zijn bedrijf, Black Knight International, bestaat onder andere uit Gary Player Equipment, een Golf Academy en Gary Player Enterprises. Op zijn Gary Player Stud Farm worden top-racepaarden gefokt en zijn Gary Player Foundation zorgt voor onderwijs voor arme kinderen.

14-02-2012