logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Spectaculair golfen in Noorden van Portugal


Golfen op de golfbanen Amarante en Vidago Palace is een belevenis die je niet mag missen. De spectaculaire holes van Marante zullen je altijd bijblijven. En, van Vidago Palace kom je thuis met een koninklijk gevoel. Zeker als je ook in het hotel verblijft.


Vidago Palace

Golfen waar de koning ooit had kunnen golfen! Het verhaal van Vidago Palace Golf Course is een beetje triest. In 1863 werd bij Vidago een bijzonder gezond en therapeutisch bronwater ontdekt. Terwijl de kleine kuuroorden en spa’s uit de grond schoten bekeek koning Karel I (Dom Carlos I) het grotere plaatje. Hij liet een uiterst luxe locatie bouwen waar toeristen op af zouden komen en waar de rijken zouden kunnen genieten van de bijzondere werking van het water. Helaas werd Karel I in 1908 tijdens een bloedige aanslag vermoord. Zijn zoon Emanuel II, die de aanslag overleefde, nam de troon en het Vidago-touwtje over. Het hotel was klaar op 5 oktober 1910, de dag dat de monarchie door door de revolutie was gevallen. Op 6 oktober 1910 ging het Vidago Palace hotel open, op de eerste dag van de Eerste Portugese Republiek.

Vidago Palace Hotel Course Portugal (Copyright: Bert van der Toorn)

In 1936 werden de eerste 9 holes van de golfbaan aangelegd, getekend door de beroemde Schotse golfbaanarchitect Philip Mackenzie Ross. Daarmee kreeg Vidago Palace een nog grotere naam in de wereld van luxe resorts. Bijna een eeuw na de opening van het Vidago Palace Hotel onderging de complete locatie van het hotel een grondige renovatie. In 2010 werd Vidago Palace heropend, nu compleet met een 18-holes golfbaan, gerenoveerd en gecompleteerd door Cameron & Powell. De huidige hole 5 t/m 15 zijn nieuwe holes. Voor hole 16 en de nu, vanwege de hoge teeboxen, spectaculaire hole 17 zijn vier holes samengevoegd. Van de enorme hoeveelheid aan geel Portugees gesteente dat vrijkwam van de oude 15de hole, zijn alle teeboxen op de golfbaan voorzien van fraaie muurtjes. De eerste lus is echt parkbaan. De holes zijn vlak en niet al te moeilijk, maar in prima conditie zoals alles bij Vidago. De tweede lus manoeuvreert zich door de heuvels en bossen en is beduidend moeilijker en uitdagender. Overnachten in Vidago Palace is nog steeds niet voor iedereen weggelegd, maar is wel een aanrader voor de totaalbeleving. Golfen kan je hier rond de 50-75 euro.

Golfbaan: www.vidagopalacegolf.com
Overnachting: Vidago Palace Hotel
Prijs: 2-pers. standaardkamer vanaf 200 euro
Goedkoper alternatief: Primavera Perfume Hotel, tegenover Vidago Palace
Prijs: 2-pers. kamer vanaf 65 euro en combipakketten met spa

Golfe Amarante

In 1997 werd de 18-holes golfbaan Golfe Amarante geopend, ontworpen door de Portugese golfbaanarchitect Jorge Santana da Silva. Echt lang is deze par-68 baan niet met slechts 5030 meter vanaf de heren-backtees, maar de uitdaging is er niet minder om. De holes liggen verspreid over de heuvels en de vallei en door de hoogteverschillen in de baan blijft de keuze voor de juiste club altijd lastig. Drie waterpartijen en talloze bunkers zullen niet schromen een verkeerde clubkeuze direct af te straffen. De uitzichten over de vallei zijn van ongekende schoonheid. Om daarvan te kunnen genieten is een buggy wel echt noodzakelijk. Ze hebben er aardig wat staan, maar informeer vooraf of ze ook beschikbaar zijn. Combineer een ronde golf met het op 10 minuten rijden liggende historische plaatsje Amarante (zie verder in deze special).
Amarante Golf Course  (Copyright: Bert van der Toorn)
Greenfees tussen de 40 en 55 euro, maar er zijn regelmatig mooie aanbiedingen en pakketten te krijgen.
Golfbaan: www.golfedeamarante.com

Golfen in het noorden van Portugal


Het hoogseizoen voor golf in het noorden van Portugal is van september t/m oktober en van maart t/m juni. Vanaf Schiphol vlieg je met TAP (of dus PGA), rechtstreeks naar Porto. Voor het vervoer van de golftas geldt een toeslag van 35 euro als extra ruimbagage op basis van enkele reis. Het huren van golfclubs op het vliegveld wordt steeds populairder bij de echte golfbestemmingen. Op het moderne vliegveld van (O)Porto is dit nog niet mogelijk, maar de plannen liggen al wel klaar.

Vaak bieden hotels gasten aanbiedingen aan voor een voordelige ronde golf. Vraag hier vooral naar bij uw boeking, het staat niet altijd duidelijk aangegeven.

Een beoordeling van bovenstaande golfbanen kunt u geven op onze website. Ga naar:
Vidago Palace Hotel Golfe
Amarante Golf Clube

01-06-2015