logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nagolfse activiteiten


Niemand komt naar Madeira om alleen maar te golfen. De inwendige mens wil wat. OP Madeira kan dat. Zoals elk eiland heeft ook Madeira eigen culinaire en minder culinaire specialiteiten.

Wie niet vies is van een cocktail mag op Madeira de Poncha niet missen die in vele varianten te verkrijgen is. Basis is brandewijn van suikerriet (aguardente de cana), honing, vers vruchtensap en citroensap.
De Madeira wijn is wereldberoemd. In Funchal kom je er alles over te weten (Foto en copyright: Bert van der Toorn)
Wie het wat avontuurlijker wil maken is de Pé de cabra (poot van een geit) misschien een optie. Daar zit onder meer ei, chocolade, rode wijn, suiker, donker bier en citroenschil is. Op eigen risico natuurlijk!

De Madeira wijn is natuurlijk wereldberoemd. In Funchal kom je alles te weten en mag je alle varianten proeven bij de Blandy’s Madeira Wine Lodge, in het hartje van de oude stad van Funchal. Je zult verrast worden door de variëteit aan Madeira wijnen.

Boerenmarkt

Een bezoekje aan de overdekte boerenmarkt in het centrum van Funchal geeft een idee van wat leven op een subtropisch eiland kan brengen. Hier zijn ook buiten het seizoen de bijzondere bloemen te vinden waar Madeira bekend om staat en er zijn vele aparte fusies van fruit te aanschouwen, vaak met andere warme landen als oorsprong Wel eens bananen met een schil van een ananas gegeten of maracuja’s met het uiterlijk van een banaan? Vreemd maar zeer smaakvol!

Een bezoekje aan de overdekte boerenmarkt in het centrum van Funchal geeft een idee van wat leven op een subtropisch eiland kan brengen. Hier zijn ook buiten het seizoen de bijzondere bloemen te vinden waar Madeira bekend om staat (Foto en Copyright: Bert van der Toorn)

Vleesspies

Bij de meeste traditionele restaurants op Madeira zal de espetada niet op de kaart ontbreken. Deze vleesspies wordt meestal hangend aan een haak gepresenteerd waardoor de sappen op je brood of friet kunnen druppelen. De grote brokken biefstuk worden ingewreven met knoflook en zeezout en worden gegrild terwijl ze aan een lauriertak zijn geregen. In plaats van biefstuk wordt ook wel varkensvlees, kip of zelfs inktvis gebruikt. Restaurant-tip voor espetada: Vila da Carne Restaurant Câmara de Lobos, net buiten Funchal

Sfeervol dineren

Het meest unieke restaurant in Funchal moet toch wel Restaurante do Forte zijn, gevestigd in het 300+ -jaar oude São Tiago Fort, direct aan zee, aan de buitenrand van het uitgaanscentrum en met prachtig uitzicht over de haven. Het okergele fort wordt gedeeld met een museum van moderne kunst. De eetzaaltjes en -terrassen zijn zeer sfeervol ingericht en na een geweldig diner loop je zo de gezellige barretjes in voor een afzakkertje. Poncha?

Andere wetenswaardigheden

Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het Cristiano Ronaldo museum een must, want CR7 werd op dit eiland geboren. Wees voorzichtig met je mening over deze wereldster: Ronaldo wordt door de inwoners gezien als (een) God. Op de lijst van ’10 Must Do’s’ van het toeristenbureau van Portugal stond het museum zelfs strak op de eerste plaats, vóór zwemmen met dolfijnen, een bezoek aan de oude hoofdstad en al het andere moois dat Madeira te bieden heeft. Dat ging ons toch net iets te ver voor zo’n jong (2013) en klein museum, verstopt in een klein straatje bij de haven. Inmiddels is er een nieuw CR7 museum door Ronaldo geopend: groter, meer in het oog springend en op een betere locatie. Benieuwd of Ronaldo hiermee zijn eerste plaats prolongeert.

Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het Cristiano Ronaldo museum een must. (Foto en Copyright: Bert van der Toorn)

Links

Kijk voor Nederlandse informatie over Madeira en de rest van Portugal op www.visitportugal.com

Meer over Madeira is te vinden op www.visitmadeira.pt

27-10-2016