logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nagolfse activiteiten in Center Portugal


De golfbanen in Centro Portugal zijn een bezoek dus meer dan waard. Voor wie ook na het golfen deze regio wat verder wilt ontdekken is er genoeg te doen. In het verleden hebben we al eens geschreven over dit gebied (toen onder de noemer Costa d’Oeste) en ook nu doen we onder andere Óbidos aan.

Dit vestingstadje mag zich sinds twee jaar Literatuurstad noemen. In opdracht van de gemeente en in samenwerking met de grootste boekwinkel van Lissabon, ‘Ler Devagar’ (lees langzaam) werd literatuur naar de wat ingedutte plaats gebracht. Het werd een groot succes en het toerisme wakkerde al snel aan.Óbidos Kasteel (foto: Bert van der Toorn) Oude panden werden ingericht als bibliotheken en boekwinkels. Deze boekwinkels kregen dan de naam van de oorspronkelijke functie van het pand zoals de Wine Cellar Bookstore. Ook voor grote festivals trekt men tegenwoordig naar Óbidos. Er is een chocoladefestival, de kerst wordt hier ongekend indrukwekkend gevierd en natuurlijk wordt het grootste internationale literatuurfestival hier gehouden, Folio.

Als je echt helemaal gek van lezen bent, moet je lezen, eten en/of overnachten in The Literary Man Hotel: een oud, sfeervol pand met 40.000 boeken om te lezen of te kopen. De echte liefhebber boekt dan de kleinere kamer, die zonder televisie maar met boekenkast. Gezellig met pastéis de nata en een glaasje Ginja: een soort sherry met kersen, dat ook uit chocolade cupjes gedronken kan worden. Of volg er de workshop Book & Cook.
 The Literary Man Hotel (foto: Bert van der Toorn)

Alcobaça

Dit plaatsje tussen de twee riviertjes Alcoa en Baça is vooral bekend om het enorme Alcobaça-klooster met alle bijgebouwen dat sinds 1989 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De bouw van dit gevaarte begon al in de twaalfde en nu wordt het wel een van de zeven wonderen van Portugal genoemd, evenals het kasteel van Óbidos. De kerk alleen is al 100 meter lang en de plafonds zijn 20 meter hoog. Bekijk de graftombes van koningen, de keuken en slaapvertrekken van de monniken maar vraag vooral of je een kijkje mag nemen in de tegenwoordig voor het grote publiek afgesloten koepel met daarin de ‘Spiegel van de Hemel’. Daar word je aangestaard door 89 uit hout gesneden en deels vergulde relikwieën. Bizar en uniek!

www.mosteiroalcobaca.pt

Meer info en links

- www.visitportugal.com
- www.centerofportugal.com
- Vlieg met TAP naar Portugal

15-02-2017