logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ontdek het onontdekte Portugal


Voor wie na het golfen op de schitterende Portugese golfbanen ook wat van het land wil zien, is de herziene uitgave van de Dominicus reeks Portugal, een aanrader. De reisgids is onlangs geheel ge-updated door reisjournalist Hansmaarten Tromp. In de gids ook veel aandacht voor het onontdekte Portugal.

De golfer denkt bij Portugal gelijk aan de enorme hoeveelheid golfbanen die het land kent. Maar er is meer te doen. Naast de bruisende steden Lissabon en Porto en de zonovergoten Algarve is het land, met haar langgerekte stranden van fijn zand en een heerlijk klimaat de ideale bestemming voor zonaanbidders. De gunstige ligging aan de Atlantische Oceaan drukt niet alleen een duidelijke stempel op het weer, maar beïnvloedde ook de geschiedenis. Ooit stak het land Spanje naar de kroon en bevoeren de Portugese ontdekkingsreizigers trots de wereldzeeën. In de steden zijn nog veel schitterende bouwwerken uit deze glorierijke tijd te bewonderen.

Moorse invloeden


Al dit moois en veel meer is met de herziene uitgave van Dominicus Portugal te ontdekken. De gids is in regio’s onderverdeeld en geillustreerd met kleurenfoto’s. Naast de 'bekende' attracties zocht én vond Hansmaarten Tromp plaatsen en bezienswaardigheden die zelfs de ervaren Portugalganger zullen verbazen. Zo ligt diep in het achterland – in het noordoosten van Minho – het befaamde Parque Nacional Peneda-Gerês, met zijn kleurige dorpen en steden met Moorse invloeden. De provincie Trás-os-Montes ('Over de bergen') heeft de grootste gemiddelde hoogte, een woest landschap en een geheel eigen charme. In het hele land is veel van het Portugese volksleven bewaard gebleven, dat vooral tot uiting komt tijdens feesten, processies en jaarmarkten en in de regionale kostuums, dansen en liederen. Uniek is de muziek van de fado, waaruit het typisch Portugese en onvertaalbare saudade weerklinkt.

Dominicus Portugal kost € 19,95 en is te verkrijgen bij de ANWB en de boekwinkels.
ISBN 978 90 257 4174 7
Of kijk op www.dominicus.info

03-07-2008