logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

AmbianceTravel introduceert nieuwe Pousadas


Pousada Freixo in Porto (Foto Kees Hageman)

AmbianceTravel, specialist in bijzondere hotels en reizen met karakter, introduceert voor 2010 een drietal nieuwe Pousadas in Portugal. Pousadas de Portugal is een keten van bijzondere staatshotels die veelal gevestigd zijn in kastelen, kloosters en paleizen. Veelal op redelijke afstand van een van de vele golfbanen in Portugal. Nadat de keten in het verleden ook een aantal nieuwgebouwde hotels in gebruik nam, is intussen weer teruggekeerd naar het principe dat alleen hotels in historische gebouwen worden gevestigd.



Begin deze maand is de nieuwe Pousada do Freixa in Porto geopend, een geclassificeerd Nationaal Monument dat gevestigd is in een oud paleis uit 1742. Dit bijzondere hotel met eigen binnen- en buitenzwembad ligt direct aan de Douro rivier en heeft een eigen aanlegsteiger waardoor gasten Porto per boot kunnen verkennen. Porto is een belangrijke aanwinst, omdat het hotelaanbod in Porto tot nu toe redelijk eenzijdig was en er weinig ambiancehotels te vinden waren.
In de omgeving van Porto zijn de nodige golfbanen te vinden. Kijk op onze website voor een overzicht.
Pousada Freixo heeft een eigen binnen- en buitenzwembad en ligt direct aan de Douro rivier en heeft een eigen aanlegsteiger. (Foto Kees Hageman)

Van ziekenhuis tot hotel


Eerder in 2009 is een oud ziekenhuis uit 1842 in Viseu, ook in het noorden van Portugal, omgevormd tot een Pousada. Dit is de eerste Pousada met een verwarmd binnenzwembad en diverse spa faciliteiten zoals een sauna, Turks stoombad en massageruimtes. In de buurt van deze Pousada ligt o.a. Montebelo Golf


Luxe staatshotel


Begin dit jaar werd aan de Algarve een nieuwe Pousada in Estói geopend. Het bijzondere, luxueuze staatshotel is gevestigd in een oud paleis welke oorspronkelijk eigendom was van de graaf van Estói. Dat de Algarve dé golfbestemming bij uitstek is, is alom bekend. Ook in de buurt van de nieuwe Pousada zijn legio golfbanen te vinden. U vindt een overzicht op onze website.

Rondreizen langs Pousadas


Het bijzonder hotel Pousada Freixo heeft een schitterend interieur. (foto Kees Hageman) AmbianceTravel biedt alle Pousadas direct online boekbaar op haar website aan. De internettouroperator gaat daarnaast in 2010 speciale arrangementen samenstellen waarin deze Pousadas worden opgenomen. Daarbij wordt een verblijf of rondreis met deze hotels als één pakket aangeboden, inclusief vlucht en autohuur.
Zo boekt u bij AmbianceTravel al een originele citytrip naar Porto met verblijf in de nieuwe Pousada do Freixo vanaf € 415,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Deze citytrip is inclusief 2 overnachtingen en retourvlucht Amsterdam – Porto.

Meer dan 500 hotels


AmbianceTravel is gespecialiseerd in karakteristieke hotels en bijzondere logeeradressen die een extra dimensie geven aan de vakantie. Dit zijn bijvoorbeeld hotels in oude kastelen, kloosters, paleizen of landhuizen. Maar ook Raids in Marokko, Paradores in Spanje en kastelen in Frankrijk. In totaal biedt AmbianceTravel meer dan 500 hotels in Europa aan. Daarnaast organiseert AmbianceTravel truffelreizen, wijnreizen en classic car rally’s. AmbianceTravel is lid van de SGR.

Meer informatie op www.ambiancetravel.nl

30-11-2009