logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Situatie Madeira voor golfers


Het Portugese vakantie-eiland Madeira is zaterdag getroffen door noodweer. Door aardverschuivingen en overstromingen, zijn er al zeker 42 mensen gedood. Het aantal doden kan nog oplopen.

We krijgen momenteel vragen van bezoekers van de website met betrekking tot het noodweer op Madeira en wat dat voor de golfers die daar verblijven of naar toe willen betekent. Wij hebben enkele golftouroperators gevraagd hoe de situatie voor de golfers is en wat hun beleid is ten aanzien van golfreizen naar het Portugese eiland. Uit reacties blijkt dat de golfers zich vooralsnog geen zorgen hoeven te maken.Hoewel, optimaal is anders.De beelden die ons de afgelopen dagen bereiken over Madeira zijn verschrikkelijk. Het Portugese vakantie-eiland is zaterdag getroffen door noodweer. Door aardverschuivingen en overstromingen, zijn er al zeker 42 mensen gedood. Het aantal doden kan nog oplopen.

Vooral Funchal en omgeving getroffen


De problemen doen zich vooral voor in Funchal, Ribeira Brava en de South Coast. Uit berichten ter plaatse van enkele golfbanen blijkt dat daar geen overlast is en dat golfers kunnen spelen zoals gepland. De luchthaven van Funchal is geopend en volledig operationeel. De belangrijkste wegen naar het oosten zijn ook geopend, anderen zijn gesloten, maar zullen naar verwachting zeer binnenkort heropenen.
Van de golfbanen op Madeira ligt alleen Palheiro Golf vlakbij het getroffen gebied. De andere golfbanen, Porto Santo Golfe en Santo da Serra Clube de Golf liggen daar ver buiten en hebben voor zover nu bekend, geen overlast van het noodweer gehad.


Golfbanen geopend


Isabel Camacho van Clube de Golf Santo da Serra laat weten dat er op deze golfbaanalles normaal is. “De golfbaan is in goede staat. Buggy's zijn toegestaan”, aldus Camacho, Met betrekking tot toerisme en meer specifiek golf zijn volgens haar Clube de Golf Santo da Serra, Palheiro en Porto Santo Golf, niet beïnvloed. “De golfbanen in de regio zijn open en hebben geen schade geleden.”
Van Palheiro Golf zelf hebben wij nog geen bericht ontvangen. Omdat de golfbaan hoog ligt, is het de verwachting dat Palheiro gewoon open is en dat de ernstige gevolgen van de aardverschuivingen en modderstromen geen invloed hebben gehad op deze golfbaan. Op basis van de eerste berichten lijkt het er dus op dat er voor golfers geen problemen zijn om naar Madeira af te reizen.

Beleid PinHigh


Matthijs Hermsen, Marketingmanager van PinHigh Golftravel, laat weten dat de inkoper van PinHigh contact heeft gehad met de hotels die in het programma van de touroperator zijn opgenomen. “Volgens onze inkoper hebben onze hotels geen overlast gehad. Voor wat betreft de golfbanen, denken wij dat zich daar geen problemen voordoen omdat de golfbanen hoger zijn gelegen”, aldus Hermsen. Volgens hem kunnen golfers, zolang er geen negatief reisadvies is, gewoon naar Madeira afreizen. “Wel proberen we”, vult hij aan, “altijd mee te denken met klanten. Als ze echt niet naar Madeira willen, proberen we ze om te boeken tegen zo min mogelijk kosten.”

Fairway Golftravel


Fairway Golftravel heeft op dit moment wel golfers op Madeira, vlakbij de golfbaan Serra Golf. “Voor zover bekend zijn er geen problemen”, laat Christa Koning, directeur van Fairway Golftravel, weten. Met betrekking tot overboeken meldt zij: “In principe is ons beleid dat als de banen gesloten zijn door weersomstandigheden wij niet belast worden voor de greenfees en dit dan ook onze klanten niet in rekening brengen. Dit geldt voor alle bestemmingen, met uitzondering van de accommodaties waarbij je een greenfee ‘krijgt’ voor iedere nacht dat je in ’t hotel verblijft.”
Volgens Koning kan Fairway Golftravel de reis kosteloos annuleren als er voor die bestemming een negatief reisadvies geldt. De klanten krijgen dan de reissom terug.
“Als er geen negatief reisadvies is, bekijken wij of de tickets al zijn afgegeven. Is dit niet het geval is dan kunnen onze klanten kosteloos hun reis omboeken naar een andere bestemming. Wanneer de tickets wel zijn afgegeven, bijvoorbeeld voor de tickets die gereserveerd worden via www.transavia.nl, bekijken we samen met de klanten of het ticket omgeboekt kan worden en welke prijs er dan aanhangt. De kosten hiervoor zijn dan echter wel voor rekening van de klant”, aldus Koning.

3D Golfvakanties


3D Golfvakanties heeft op dit moment geen golfers op Madeira. Bert Trommelen, directeur van 3D Golfvakanties meldt dat de touroperator alleen kan annuleren als er een negatief reisadvies is.
“Officieel, en zolang er geen negatief reisadvies geldt, kunnen wij niet veel”, aldus Trommelen. “Dit heeft voornamelijk te maken met het niet flexibel zijn met tickets. Maar mocht zich iemand melden, die niet wil gaan, dan kijken wij altijd naar een oplossing. Transavia.com biedt natuurlijk mogelijkheden van wijziging bestemming en data. Ook zijn we bereid met TAP te kijken of we tegen minimale kosten kunnen omboeken naar regio Lissabon of Algarve.”

Momenteel is het weer op Madeira wat tot rust gekomen en de verwachtingen voor de komende dagen zijn gunstig. In april wordt op Porto Santo het Madeira Open gespeeld en zoals ’t er nu naar uitziet loopt het toernooi geen gevaar.
Wij updaten dit bericht als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Indien u vragen heeft over uw golfreis naar Madeira, kunt u ’t beste contact opnemen met uw golftouroperator.
Kijk o.a. op:
FairwayGolftravel.nl

3Dgolftvakanties.nl

PinHigh.nl

Golftime Golftravel.nl

Update

R.A. Escorcio de Brito meldt ons per mail dat hij op dit moment op Madeira is en dat er vwb het golfen geen bijzondeheden zijn. “Verder speel ik ook op Porto Santo Golfe. Het eiland waarop deze golfbaan ligt heeft geen enkele last van de slechte weersomstandigheden gehad. De baan ligt er prachtig bij."

Uit een verslag van andere mensen die op Madeira zijn geweest, blijkt dat de situatie rond de golfbanen niet zorgwekkend is, maar optimaal is anders. Fairway Golftravel heeft contact gezocht met klanten en Christa Koning, directeur van de touroperator, kreeg een mail dat haar klanten op Serra Golf inderdaad weinig last hebben gehad van het noodweer. “Zij het dat de wegen waren afgesloten en dat zij Serra Golf niet afkonden. Volgens deze klant hebben de golfbanen erg te lijden gehad van de enorme hoeveelheden regen. Palheiro is afgesloten geweest, ook omdat de weg erheen geblokkeerd was. Onze klanten zien dagelijks de beelden van Funchal en zij begrijpen niet dat sommige reisorganisaties zeggen dat gasten rustig naar Funchal kunnen gaan. Onderaan de boulevard is het een grote bende, overal zijn opruimingswerkzaamheden aan de gang, stukken weg zijn weggeslagen, bruggen verdwenen, winkels en hotels ondergelopen en waar het water nu weg is ligt een dikke laag modder, parkeergarages worden leeggepompt, waarbij gedeukte auto s en lijken worden gevonden. Het mooie oude centrum van Funchal is onherkenbaar en voorlopig zou niemand daarheen moeten, om de mensen ter plekke de ruimte te geven de boel op te ruimen en weer op te bouwen, vinden zij.

Onze klant meldde ook dat er goed voor hen wordt gezorgd, Palheiro was volgens hen zeer drassig dus geen buggy’s, Santo da Serra is wat dat betreft beter, maar woensdag en gisteren zijn ze na 9 holes gestopt omdat het geen doen meer was. Gisteren stond er ook nog een storm, dus toen het eindelijk droog, was het door de wind ondoenlijk om te spelen", aldus Koning van Fairway Golftravel

23-02-2010