logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Birdies en Bogeys in Lissabon regio


Golfbaan Praia del Rey. Bij Nederlanders die de Costa D’Oeste en de regio Lissabon aandoen is dit een bekende en veelal ook geliefde golfbaan. Praia del Rey is een linksachtige golfbaan. Dat is het best te zien bij de holes langs de zee.

We hebben er al vaker over geschreven, wie op vakantie graag wil golfen, kan een bezoek aan de stad Lissabon heel goed combineren met golfen. In de omgeving Lissabon liggen op slechts een half uur rijden veel aantrekkelijke 18-holes golfbanen. Bijvoorbeeld rond oude mondaine badplaatsen van Estoril, Maar ook bij Sintra en aan de Costa Oeste en Costa Azul zijn legio mooie golfbanen te spelen.


Lissabon regio heeft schitterende golfbanen die zijn ontworpen door de meest gerenommeerde architecten uit de hele wereld. Enkele golfbanen behoren zelfs tot de meest prestigieuze banen in Europa. Mede door het gunstige klimaat en de uitstekende infrastructuur is de regio een goede bestemming voor golfliefhebbers. Het zijn voornamelijk de regio’s Estoril, Sintra en de Costa Azul die samen wel twintig golfbanen hebben variërend in landschap, moeilijkheidsgraad en uitzicht.

Aroeira golfbanen


De Costa Azul heeft vijf golfbanen met goede omstandigheden. Naast het Fonte da Telha strand aan de Costa de Caparica liggen twee banen: Aroeira I en Aroeira II. De eerste, ontworpen door Britse architect Frank Pennink, gaat op in een opeengepakt dennenbos waardoor een unieke sfeer ontstaat. Aroeira II heeft hele andere karakteristieken. Deze twee banen vormen samen het grootste golfcomplex in Lissabon regio. De banen zijn per auto maar een uur verwijderd van Lissabon stad en de mooie stranden liggen om de hoek. www.aroeira.com
Naast het Fonte da Telha strand aan de Costa de Caparica liggen Aroeira I en Aroeira II. De eerste, ontworpen door Britse architect Frank Pennink, gaat op in een opeengepakt dennenbos waardoor een unieke sfeer ontstaat.  Aroeira II heeft hele andere karakteristieken. Deze twee banen vormen samen het grootste golfcomplex in Lissabon regio. De banen zijn per auto maar een uur verwijderd van Lissabon stad en de mooie stranden liggen om de hoek.

Quinta do peru


Aan de Costa Azul is Quinta do Peru een van de meest bijzondere banen. Deze baan ligt in Azeitão en is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Rocky Roquemore. U golft in een bosrijke
omgeving met veel wilde bloemen. Quinta do Peru is een mooi aangelegde baan die schitterend in het landschap is opgenomen. De baan heeft een natuurlijke uitstraling door de pijnbomen die de holes omzomen. Aan de Costa Azul is Quinta do Peru een van de meest bijzondere banen. Deze baan ligt in Azeitão en is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Rocky Roquemore. U golft in een bosrijke <br />
omgeving met veel wilde bloemen. Quinta do Peru is een mooi aangelegde baan die schitterend in het landschap is opgenomen. De baan heeft een natuurlijke uitstraling door de pijnbomen die de holes omzomen. De golfbaan, die tot de top van Portugal behoort, heeft een paar zeer geniepige holes. Greens die volledig bewaakt worden door bunkers en de holes met waterhindernissen waar je over een flinke afslag moet beschikken om die te trotseren, maken van Do Peru een uitdagende golfbaan. Voor wie daar aan toe komt, valt er op de baan ook een hoop te genieten, bijvoorbeeld hole 10 biedt een schitterend zicht op de berg Arrábida. Quinta do Peru


Awards voor Portugal


Tijdens de Europese World Travel Award verkiezing in 2009 wist Portugal maar liefst vijf prijzen in de wacht te slepen. Vooral Lissabon scoorde goed met winst in de categorieën “Europe´s Leading Destination”, “Europe´s Leading Cruise Destination” en “Europe´s Leading City Break Destination”. Daarnaast werden twee hotels beloond met een Award: Vila Joya in Albufeira won “Europe´s Leading Boutique Resort”. Het Praia d´el Rey Marriott Golf & Beach Resort in Óbidos werd gekozen tot “Europe´s Leading Golf & Leisure Resort”.

Praia del Rey


Bij Nederlanders die de Costa D’Oeste en de regio Lissabon aandoen is dit een bekende en veelal ook geliefde golfbaan. Praia del Rey is een linksachtige golfbaan. Dat is het best te zien bij de holes langs de zee. De greens van alle holes zijn mooi geschoren en razend snel. Dat is even wennen, maar na een paar holes weet je niet beter. Sowieso is het onderhoud van de golfbaan goed met fairways die geraffineerd oplopend naar de rough gemaaid zijn. Elke keer is het gras iets langer, totdat je echt in de rough komt en dat is vaak lastig spelen. Helemaal bij de linksachtige holes. De uitzichten van de holes die naar zee lopen zijn spectaculair. Op hole 6 is de fairway smal met veel bomen en bossages aan de kanten. Enig coursemanagement is gewenst. Bij harde wind is het lastig de bal op de fairway te houden.
Bij Nederlanders die de Costa D’Oeste en de regio Lissabon aandoen is Praia del Rey een bekende en veelal ook geliefde golfbaan. Praia del Rey is een linksachtige golfbaan. Dat is het best te zien bij de holes langs de zee. Hole 8, par-3 is een korte hole waar je over een goede greenshot over het water moet beschikken. De par-3’s zijn overigens allemaal aan de korte kant. Zeker voor de dames. Rond de 100 meter en soms veel korter. Hole 14 bijvoorbeeld is voor de dames maar 75 meter.

Strenge controle


De greenfee’s voor Praia del Rey liggen afhankelijk van seizoen en tijdstip van de dag tot maximaal € 100 en € 125. In voor- en naseizoen liggen die prijzen aanzienlijk lager en gasten van het hotel krijgen korting. Wie een beetje surft op internet komt waarschijnlijk ook goedkopere aanbiedingen tegen. Praia del Rey is een gewilde golfbaan en vaak druk. Toen wij er speelden was er een strenge selectie aan de poort (tonen NGF-pasjes en spelers met alleen GVB mochten niet spelen).
De golfbaan beschikt verder over een aantrekkelijk clubhuis met een goed restaurant met vriendelijke bediening en voortreffelijk eten. Praia del Rey is onderdeel van een groot beach resort met een Marriott hotel en villa’s. Het hotel heeft uitstekende kamers, een eersteklas restaurant en, het ligt ideaal vlak bij zee en het pittoreske plaatsje Óbidos..Meer informatie op: www.praia-del-rey.com
Een overzicht van de golfbanen in de regio Lissabon vindt u op: www.golfreiswijzer.nl

Heeft u de genoemde golfbanen gespeeld? Geef dan uw mening over:
Aroeira I

Aroeira II

Quinta do Peru
Praia del Rey


Als u uw beoordeling voor 15 mei 2010 geeft en uw e-mailadres achterlaat, dingt u ook mee naar de verloting van een van de vijf GolfCardexclusive kaarten (twv € 99 of € 79) die wij onder bezoekers verloten. Zie: onze website.

05-04-2010