logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfbobo’s kiezen voor de Algarve


In de Algarve, een van de bekendste golfbestemmingen in Europa, wordt eind 2010 het jaarlijkse 'PGA’s of Europe congres' en de 'International Team Championship(ITC)' 2010 gehouden. Van 26 november tot en met 1 december vindt het grootse golfcongres plaats in het 5-sterren hotel Tivoli Victoria. Het Championship ITC wordt op de nabij gelegen wedstrijdgolfbanen van Vale do Lobo gehouden.

Het jaarlijkse PGA’s (Professional Golf Association) of Europe congres brengt top executives uit de golfwereld, de golfbobo’s zullen we maar zeggen, naar de regio om te discussiëren over de wereldwijde golfontwikkelingen . Tijdens de ITC strijden de drie beste professionals voor de jaarlijkse titel op Vale do Lobo, één van Europa’s meest gewaardeerde golf resorts.

Wereldniveau


Decennia was Spanje het decor voor dit golfevenement en nu is de beurt aan de Algarve haar gastvrijheid te tonen. Ian Randell, chief executive PGA’s of Europe vindt het geweldig om het jaarlijkse congres en ITC naar de Algarve te brengen. “De regio heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een golfbestemming van wereldniveau, met een grote veelzijdigheid aan golfbanen van goede kwaliteit”, laat hij weten.

Goed voor golftoerisme


Ook Nuno Aires, president van Associação Turismo do Algarve is zeer te spreken over het op handen zijn congres in zijn regio. “Met bijna één miljoen golfers per jaar, is het golftoerisme één van de meest belangrijke vormen van toerisme voor de Algarve. Bij een dergelijke grote vraag, is een veelzijdig aanbod aan golfbanen met goede voorzieningen vereist. We zijn trots op de golfbanen die zijn ontworpen door wereldbekende architecten. De diverse ligging en opzet zorgen veelal voor uitdagende golfbanen waar zowel de professionele golfer als ook de recreant zich thuis voelt.”


Stijlvol hotel


Het luxueuze 5-sterren Tivoli Victoria, gastheer van de PGA’s of Europe congres dit jaar, is in maart 2009 is geopend en is gelegen in Vilamoura. Het hotel telt 280 kamers en suites, inclusief een presidentiële suite, twee executive suites en 14 junior suites, allen stijlvol gedecoreerd en gemeubileerd. Daarnaast is het hotel voorzien van een Banyan Tree Spa, twee voortreffelijke restaurants, drie bars, een binnen- en buitenzwembad en 900m² aan vergaderruimte, inclusief een indrukwekkende balzaal van 600 m².
Vale do Lobo golfbaan in Algarve Portugal

Eersteklas golfbanen


De locatie voor de ITC, Vale do Lobo, beschikt over twee eersteklas golfbanen; The Royal en The Ocean. De courses behoren tot de meest prestigieuze golfbanen in de omgeving en bieden een combinatie van links en ‘parkland-style’ golfen. The Royal is vlak langs de kliffen gelegen en The Ocean ligt nabij het strand. Hoewel er een pittig prijskaartje hangt aan het spelen op deze banen (zo'n €150 pp) roemen bezoekers van Golfreiswijzer die er gespeeld hebben, de banen. De vergezichten zijn adembenemend. Niet verwonderlijk dus dat de ITC voor deze golfbanen heeft gekozen om haar Championship te houden.
Met een keuze uit 34 golfbanen, is de Algarve een gewilde golfbestemming . Een gemiddelde van meer dan 300 zonnedagen per jaar speelt daarbij een belangrijke rol. Als in Nederland de fairways nat en zompig worden en we, zoals afgelopen winter soms maanden niet op onze banen kunnen spelen door sneeuw en ander ongemak, is zo’n zonnige golfbestemming een leuk alternatief.

Meer informatie over de PGA of Europe is te vinden op:www.pgae.com

Informatie over golfbanen in de Algarve vindt u op:Golfreiswijzer.nl.

Als u al eens golfbanen in deze regio heeft gespeeld kunt u op onze website bij de betreffende golfbaan ook een review over de golfbaan geven.

Informatie over de Algarve is te vinden op:www.visitalgarve.pt

02-08-2010