logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

KiKa Algarve golftoernooi brengt € 60.000 op


San Lorenzo Golf Course. Een van de twee schitterende golfbanen in de Algarve, bij Vale de Lobo waar het KiKa Algarve golftoernooi werd gehouden.

Half november werd in Portugal het eerste KiKa Algarve golftoernooi gehouden. Grote winnaar van het toernooi werd Kika zelf. De stichting, die fondsen werft voor de zeven kinderkankercentra in Nederland, kon na afloop van het toernooi € 60.000 op haar bankrekening bijschrijven. De bijna veertig golfers die in Portugal aan het toernooi deelnamen, brachten door hun deelname dit bedrag bij elkaar en met biedingen op een veiling die na afloop van het toernooi werd gehouden.

Golfen voor het goede doel is geen onbekend fenomeen. Er zijn legio toernooien en toernooitjes waarbij de opbrengst bestemd is voor een of meerdere charitatieve instellingen.

Volop interesse


Lorraine Connaughton. De initiatiefneemster van KiKa toernooi in de Algarve. Connaughton is eigenaresse van het incentivebureau A2B Incentives. Het lukte haar om bijna veertig golfers voor het toernooi geïnteresseerd te krijgen. Lorraine Connaughton, eigenaresse van het incentivebureau A2B Incentives had echter haar nek flink uitgestoken door een KiKa toernooi in de Algarve te organiseren. De prijs van € 1.500 voor drie dagen golfen is immers niet mis. Ook al weet de golfer dat een deel van dat bedrag bestemd is voor een goed doel. In deze tijd van economische malaise worden de dubbeltjes immers drie keer omgedraaid. Uiteindelijk lukte het de van origine Britse initiatiefneemster om bijna veertig golfers voor het toernooi geïnteresseerd te krijgen. Daaronder bedrijven die een hele flight van vier personen kochten (zoals Feyenoord-investeerder Pim Blokland en Postverwerkingsbedrijf Sandd). Maar er waren ook inschrijvingen van particulieren, die met hun deelname ook een belangrijke bijdrage wilden leveren aan het onderzoek naar kanker.

Goede doel belangrijker dan winnen


Het toernooi werd tussen 14 en 17 november gespeeld op de Portugese golfbanen San Lorenzo en Pinheiros Alto Club. Op de twee wedstrijddagen maandag 15 en dinsdag 16 november werd door de teams met elk vier golfers gestreden voor de uiteindelijke overwinning van het toernooi. John Woof, voormalig golfprofessional van de Haagsche en sinds kort actief op de Leeuwenberg had de organisatie van de wedstrijden in handen. Hij had een wedstrijdformule bedacht waarbij op elke hole de teams de twee beste stablefordscores moesten noteren. Het team dat na twee dagen de hoogste Het winnende Ostoy team. Deze speelgoedonderneming heeft al nauwe banden met KiKa. Zij leveren bijvoorbeeld de KiKa-beren die voor het goede doel verkocht worden. Op de foto vlnr: Robert de Boer, Golfporfessional John Woof, Ostoy-eigenaar Rick Corbeau, Wouter Tholel, Lorraine Connaughton en Robert Folder (foto Golfreiswijzer) score had, zou winnen. De uiteindelijke overwinning ging naar het team van het bedrijf Ostoy. Deze speelgoedonderneming heeft al nauwe banden met KiKa. Zij leveren bijvoorbeeld de KiKa-beren die voor het goede doel verkocht worden.
Winnen of niet winnen, al tijdens het toernooi was duidelijk dat meespelen voor het goede doel en een zo hoog mogelijk bedrag voor KiKa binnenhalen belangrijker was dan de score.

Veiling


Dat laatste werd nog eens bevestigd tijdens het afsluitende diner toen onder de bezielende leiding van oud-schaatser Hein Vergeer een veiling werd gehouden. De items die daar werden geveild gingen voor fikse bedragen van de hand.
De totale opbrengst van het golftoernooi kwam daardoor op het schitterende bedrag van € 60.000 uit. Een bedrag waar Lorraine Cannaughton alleen maar van had kunnen dromen. Haar niet aflatende inspanningen om het toernooi tot een succes te maken werden daarmee ruimschoots beloond. De Stichting KiKa liet haar waardering ook merken door haar na afloop tot KiKa ambassadeur te benoemen.
De uit Nederland afkomstige makelaar Marcella Spee Horta e Costa van het in de Algarve gevestigde makelaarskantoor Abloom sponsorde een van de diners tijdens het KiKa Algarve golftoernooi.

Sponsors


Lorraine Connaughton benadrukt na afloop dat het KiKa Algarve Toernooi nooit zo’n succes was geworden als niet de steun en medewerking had gehad van mensen als John Woof, het hotel Dona Filipa en van enkele sponsors. Zo werd een van de diners gesponsord door de uit Nederland afkomstige makelaar Marcella Spee Horta e Costa van het in de Algarve gevestigde makelaarskantoor Abloom. Ook Rob Metselaars van Fiscaal Adviesbureau Pereira, Van Vliet & Partners stond garant voor een van de diners.
“It was a hell of a job”, zegt Connaughton na afloop. Maar ze vond het door de fantastische opbrengst, meer dan de moeite waard.


Win een rondje op The Dutch


Ook Golfreiswijzer heeft op de veiling een item gekocht. Een rondje op The Dutch samen golfprofessional Tim Giles inclusief lunch of diner in het fantastische clubhuis van deze prestigieuze golfclub. Golfreiswijzer biedt twee bezoekers van de website de mogelijkheid om aan deze ronde deel te nemen. het enige dat de golfers moeten doen is zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief en een review op een van de golfbanen die ze gespeeld hebben op de website achter te laten.
Wij zullen daar in een van onze nieuwsbrieven meer aandacht aan besteden.


Voor meer informatie zie:
KiKa: www.kika.nl
A2B Incentives: www.a2b-incentives.com
Hotel Dona Filipa: www.donafilipahotel.com/
San Lorenzo Golf Course: www.sanlorenzogolfcourse.com/
Pinheiros Alto Golf Club: www.pinheirosaltos.com/golf

21-11-2010