logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nikanti Golf Club - het ideale ontwerp


Moeten de ontwerpen van golfbanen niet veel slimmer worden? Het spelen van 18, of zelfs 9 holes, is voor de drukke mens van tegenwoordig nog steeds een uitdaging voor de agenda. De Nikanti Golf Club in Thailand heeft de oplossing gevonden: 3 perfecte lussen van 6 holes.

Discover Golf Magazine vertelt in een online presentatie dat de Nikanti Golf Club bij Bangkok goed heeft geluisterd naar wat de grote Jack Nicklaus al 5 jaar eerder vertelde: Er zullen steeds minder mensen zijn die 18 holes gaan spelen, de korte rondes moeten worden gepromoot.

Nikanti Golf Club, golfbaan Thailand<br />

De Thaise architect Pirapin Namatra bedacht zich geen moment en ontwierp een golfbaan waarvan er veel meer van zouden moeten zijn. De in december 2014 geopende Nikanti Golf Club heeft voor elke golfer het ideale ontwerp. In plaats van twee lussen van 9 holes, is de 18-holes par-72 golfbaan opgebouwd met drie lussen van zes holes. Elke lus begint en eindigt bij het clubhuis en elke lus begint en eindigt met een spectaculaire par-5 hole waardoor je elke lus begint en eindigt met het gevoel van een volwaardige lus. Tussen de par 5s in liggen dan uiteraard twee par-3 holes en twee par-4 holes. Speel je twee lussen, dan heb je halverwege twee par-5 holes achter elkaar, maar daar zal niemand moeilijk over doen.

Met een ontwerp als dat van Nikanti zullen vooral drukke mensen en mensen die wat op leeftijd komen toch sneller geneigd zijn om even een lusje mee te pikken in de vrije uurtjes.

Wie volgt?

Kijk voor de hele digitale presentatie op www.discovergolf.com.au.

20-07-2016