logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

De verborgen parels van Thailand


Bij Nederlanders is Thailand vooral bekend om haar culturele bezienswaardigheden, de prachtige natuur en het mooie weer. Er zijn Nederlandse golfers die de Thaise golfbanen kennen, maar dat percentage is nog gering. Jammer, want het land heeft heel wat verborgen pareltjes. Golfbanen die een bezoek aan het land meer dan waar maken.

Golfbaan in Thailand Rajjaprabra Dam Golf Course in Surat Thani. Het golftoerisme vanuit Nederland naar Thailand is gering. Wereldwijd ligt dat anders. Van de dertig miljoen bezoekers aan het land zijn er meer dan een miljoen die voor het golfen komen. Dat doen ze dan op een van 260 golfbanen die het land rijk is. Het verkeersbureau van Thailand wil Thailand onder aandacht van de Nederlandse golfers brengen en nodigde ons uit voor een presentatie van haar mooiste golfbanen. Niemand minder dan topgolfer Thongchai Jaidee, 8 Europeantour overwinningen en ambassadeur voor golf in Thailand, legde uit wat de Thaise verborgen parels zijn. Dat zijn er veel. Wij pikken er een paar uit.

Spectaculair uitzicht

Jaidee’s favoriet is de Rajjaprabra Dam Golf Course in Surat Thani. Het is volgens hem de meest schilderachtige golfbaan van Thailand. “Vanaf de golfbaan heb je een spectaculair uitzicht over de heuvels van het Khao Sok National park. De golfbaan heeft een prachtige lay-out en uitdagende holes.”

Een van de andere pareltje die Jaidee aanbeveelt is de Khao Cha-ngok Golf & Country Club op nog geen twee uur rijden van Bangkok. “Ook deze golfbaan ligt in een prachtig landschap”, vertelt hij. “Het is een moeilijke golfbaan waar je tijdens het golfen kan genieten van de omliggende bergen. Signature hole is de par-3 twaalfde hole. De hole lijkt simpel, maar het komt aan op een goede afslag, anders heb je grote problemen.”
Golfbaan in Thailand Khao Cha-ngok Golf & Country Club op nog geen twee uur rijden van Bangkok
Een andere golfbaan op Jaidee’s lijstje is de Bangra International Golf Club. Het was de eerste golfclub in Pattaya en een van de oudste golfbanen van Thailand. Het is een uitdagende golfbaan met moeilijke en snelle greens. Jaidee vertelt dat de golfbaan daarom ook het “Augusta Thailand” wordt genoemd.

Uitdagend en tricky

Thailand heeft ook een linksachtige golfbaan. Sea Pines Golfcourse is een spannen golfbaan aan de golf van Thailand. “Een lastig golfbaan”, vindt Tjongchai Jaidee.”Op Sea Pines speelt de wind een grote rol. Het is een prachtige, aan zee gelegen golfbaan met uitdagende greens een veel tricky holes. De wind maakt hem dus lastig. Ik adviseer om een caddie mee te nemen. Vooral voor de moeilijke greens is een caddie onmisbaar bij het aangeven van de juiste puttinglijn. Omdat de wind op deze golfbaan vaak in het spel is kan een caddie ook veel betekenen bij de juiste clubkeuze.”
Sea Pines, een linksachtige golfbaan in Thailand bij de Golf van Thailand.
Er zijn veel golfbestemmingen die zichzelf als ‘Golfersparadijs’ afficheren. Een golfbaan op een exotische bestemming ziet er al gauw paradijselijk uit. Zo ook Thailand en afgaand op Thongchai Jaidee is Thailand een paradijs voor golfers.
Voor informatie over Thailand: www.tourismthailand.org

Heeft u al eens gegolfd in Thailand? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar i.nl.

Golfreis naar Thailand

Er zijn vele mogelijkheden en interessante arrangementen om te golfen in Thailand. 3D golfvakantie biedt er meerdere aan. Kijk op hun website. 3Dgolf.nl.

Zwembad bij het het 5-sterren resort Centara Grand Beach Resort in Thailand
Een van de arrangementen is een 9-daagse golfreis (7 nachten) naar het 5-sterren resort Centara Grand Beach Resort. Dit in koloniale stijl gebouwde hotel ligt in het centrum van Hua Hin, direct aan een mooi strand. Golfen kan op een van de acht mooie en uitdagende banen waarvan Black Mountain en The Banyan een absolute uitdaging zijn om te spelen met uitstekende faciliteiten, sfeervol, authenthiek of modern clubhuis en Pro shop.
Kijk op: 3Dgolf.nl.

Het arrangement is incl.
Vlucht A'dam - Bangkok v.v. met KLM
7 nachten verblijf o.b.v. logies & ontbijt
Superior Room
3 Greenfees op verschillende banen
Caddy op de banen
Transfer luchthaven - hotel v.v.

09-08-2017