logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Rusland wint World Golfers Championship Nederland wordt 22ste


De Nederlandse afvaardiging voor eht World Golfers Chapionship speelde in Thailand mee op de World Finanl. Het team werd 22ste.

Begin november is het Russische golfteam kampioen geworden tijdens het World Golfers Championship dat dit jaar in Thailand werd georganiseerd. Spanje werd tweede en het Thaise team veroverde de derde plaats. Het Nederlandse golfteam eindigde achter in het veld en werd 22ste.

Het World Golfers Championship is een mondiaal golftoernooi voor amateurs. Nederland is een van de landen die aan het kampioenschap deelneemt. Al heel wat jaren wordt in ons land gestreden om een plek in de deze World Final. Dit jaar gingen naar de World Finals: Rob van Mastrigt, teamcaptain met hcp 4.8, Deo Girdharie hcp 8.5, Marcel Schlimbach hcp 13.0, Winston Cheng hcp 19.9 en René Looijschelder hcp 25.0. Zij vertegenwoordigden (in de diverse handicapcategorieen) Nederland op het World Golfers Championship dat gespeeld werd op de fraaie golfbanen rond golfmekka Hua Hin in Thailand.

Individueel wel goed gescoord


De resultaten van het Nederlandse team als totaal vielen wat tegen. Het eindigde op de 22ste plek. Daar staat tegenover dat enkele teamleden wel individueel een goede prestatie neerzetten. Zo presteerde René Looijschelder in de categroie 21-25 goed in Thailand. Hij bleef tot de laatste dag meedingen voor een podiumplaats. René scoorde vier rondjes in de 70 en eindigde op een gedeeld zesde plaats met slechts tien slagen achterstand op de Russische wereldkampioen Igor Knyazev.

Respect voor tourprofessionals


Na afloop van het toernooi vertelt deelnemer Marcel Schlimbach dat zijn respect voor de tour professionals alleen maar is toegenomen. “ Het was al groot, maar we hebben nu echt ervaren wat zes dagen achter elkaar golfen op een ‘championchip course’ met je doet. Net als het werken met caddies, echte ‘ondulated’ fairways en greens, het supersnelle Bermuda gras greens (met stimp speed 11.0!), stugge Bermuda gras rough en strokeplay.”

Intense golf experience


Rusland wint dus deze editie van het World Golfers Championship en Nederland eindigde als 22ste. De individuele prestaties van de Nederlanders waren als volgt:
Rob van Mastrigt (cat. 0-5) gedeeld 12e. 12 slagen achterstand op wereldkampioen Doug Hannaford.
Deo Girdharie (cat. 6-10) werd 23ste. 52 slagen achterstand op wereldkampioen Utpal Desai.
Marcel Schlimbach (cat 11-15) 22ste. 24 slagen achterstand op wereldkampioen Ronny Widjaja
Winston Cheng (cat.16-20) 20ste. 32 slagen achterstand op wereldkampioen Zsolt Bohács.
René Looijschelder (cat. 21-25) gedeeld 6e. 10 slagen achterstand op wereldkampioen Igor Knyazev.

Alles overziend hebben de Nederlanders waarschijnlijk op de 1e dag op Majestic Creek onherstelbaar terrein verloren op het sterke deelnemersveld dat voor een groot deel beter bekend was met de omstandigheden. Maar zoals teamcaptain Rob van Mastrigt zei:
“Ons doel was simpel. Geniet van de wereldse golf evenement in ‘amazing’ Thailand, maak veel nieuwe internationale golfvrienden en beleef deze mondiale golf experience intens. Dat is allemaal gelukt.”

Volgend jaar wordt het World Golfers Championship gespeeld in Zuid-Afrika.

Wilt u meedoen aan de voorronden ga dan naar de website van Funky Golf

Informatie over de editie van 2010 vindt u op: 2010dutchworldgolfersteam.wordpress.com

18-11-2010