logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Opknapbeurt voor Sun City


(13-10-2008)

Het Zuid Afrikaanse Sun City is bij golfers vooral bekend door de schitterende golfbanen Gary Player Country Club en de Lost City Country Club (ook door Player ontworpen). Spelers van deze golfbanen verblijven veelal in Sun City zelf. Het complex, het vrolijke Las Vegas van Zuid-Afrika, wordt momenteel volledig gerestyled. Inmiddels zijn al diverse projecten afgerond, maar ook in 2009 gaan de werkzaamheden door.

Sun City, waarvoor in 1978 de basis werd gelegd met de bouw van de Lost City, bestaat nu uit vier zeer gerenommeerde viersterren hotels: het imposante Palace hotel, het indrukwekkende Cascades, het Sun City hotel en het informele hotel Cabanas. Al deze hotels zijn of worden vernieuwd.

Mini-golf


De eerste verbeteringen zijn voor de gasten al waarneembaar als ze naar Sun City onderweg zijn. De toegangswegen zijn vernieuwd, evenals het mini-golfterrein bij de Vacation Club. Daar kunnen de jongste bezoekers zich vermaken.
Vacation Club van Sun City. De eerste verbeteringen zijn voor de gasten al waarneembaar als ze naar Sun City onderweg zijn. De toegangswegen zijn vernieuwd, evenals het mini-golfterrein bij de Vacation Club. Daar kunnen de jongste bezoekers zich vermaken. <br />
De keuken van hotel Cascades is gemoderniseerd en deze hypermoderne keuken behoort, volgens de Sun City-organisatie, tot de meest geavanceerde keukens in heel Afrika.
Momenteel wordt nog gewerkt aan de herinrichting van het zonneterras voor Cascades, een omvangrijk en kostbaar project, dat naar verwachting eind november klaar is.

Toekomst


Begin 2009 zal de entree van het Sun City Theater geheel vernieuwd worden. Tevens wordt het aantal stoelen in het theater teruggebracht naar ongeveer 300 plaatsen en is er het plan om een Super Club te openen voor speciale evenementen.
Naar verwachting duurt deze ingrijpende verbouwing een half jaar. Ook de hotelkamers van het Palace Hotel worden opnieuw ingericht naar een ontwerp van de beste stylisten en binnenhuisarchitecten.


1e hole van Lost City. Een van de twee golfbanen bij Sun City die ontworpen zijn door Gary Player.

Malariavrij


Sun City Resort ligt aan het malaria vrije Pilanes National Park. Vanuit het resort kunnen vele activiteiten ondernomen worden zowel in het National Park als op het resort zelf. De Gary Player Country Club en de Lost City Country Club behoeven overigens geen restyling. De golfbanen blijven gewoon de meesterlijke banen waar ook de golftoerist uit Nederland van harte welkom is.

Heeft u deze golfbanen zelf wel eens gespeeld? Geef dan een beoordeling voor:
* Gary Player Country Club

* Los City Country Club.


Meer informatie over Sun City vindt u op: www.suninternational.com

13-10-2008