logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golf tussen de wilde dieren op Leopard Creek


De Nederlandse debutant Taco Remkes (49ste in het eindklassement) struikelde over de nijlpaarden en de apen. De Engelsman Robert Rock schrok zich een hoedje van een dikke slang toen hij aanlegde voor een nieuwe swing. De Zuid-Afrikaan Richard Sterne had het wildedierengedoe allemaal al eens meegemaakt en stevende ongehinderd recht op de overwinning af in het Alfred Dunhill Championship, onderdeel van de Europese Tour.De accommodatie waar het allemaal plaats greep was Leopard Creek, gelegen in Malelane aan de zuidgrens van het wereldberoemde Kruger Park in Zuid-Afrika. Leopard Creek is tussen 2004 en 2007 telkens uitgeroepen tot de beste golfcourse van Zuid-Afrika.

Big Five


De unieke plek langs de Crocodile River in de Afrikaanse Savannah, alle deelnemers aan het Alfred Dunhill Championship waren lyrisch, is een paradijs voor vogelwatchers (200 soorten), ideale safari voor wildlife (Big Five) en een uitdaging voor golfers.

Golfparel


Leopard Creek Golfclub is een ontwerp van Zuid-Afrika’s nummer 1 golfer Gary Player en 6022 meter lang van de normale tees. Voor professionals is de baan nog een halve kilometer langer (6533m.). Miljardair Johann Rupert uit Johannesburg gaf de opdracht tot de aanleg. Player hoefde niet op een Rand of wat te kijken om een golfparel in het schitterende landschap neer te leggen. In 1996 ging de golfbaan open voor spelers van allerlei slag.

Golfsafari


Iedere golfer die de clubs een beetje weet te hanteren kan terecht op Leopard Creek maar moet er wel wat voor over hebben. Ten eerste € 195 greenfee voor een rondje over 18 holes. De baan ligt ook niet naast de deur. Het beste bereikbaar is Leopard Creek per vliegtuig met binnenlandse vlucht vanaf Johannesburg naar Nelspruit, de Kruger Mpumalanga International Airport. Niemand doet dat natuurlijk voor alleen een rondje golf. Een bezoek aan het Kruger Park hoort daar vanzelfsprekend bij. En wie tussen het wildedierengedoe toch liever zo vaak mogelijk wil golfen kan in de buurt terecht op nog een drietal prachtige golfcourses.


Heeft u al eens op Leopard Creek gespeeld? Laat dan hier uw review achter.

Meer informatie op:
Leopard Creek Golf & Country club

Alfred Dunhill Championship

19-12-2008