logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ontdek golfend TsjechiŽ


In 2007 werd TsjechiŽ uitgeroepen tot ĎOnontdekte Golf Bestemming van het Jaarí door de internationale vereniging van golf-journalisten. Ongeveer tegelijkertijd dat ook Tsjecho Reizen golfreizen naar het voormalige Oostblokland ging aanbieden. Volgens Ivana Vyskocilova was er bij klanten behoefte aan een vakantiebestemming die buiten de traditionele gebieden viel. U kunt op de Amsterdam Golf Show, die van 12 maart tot 14 maart 2010 in de Amsterdamse RAI wordt gehouden, kennis maken met deze TsjechiŽ specialist. Of surf naar de website Golf in TsjechiŽ.nl
De eigenaresse van Tsjecho Reizen vertelt enthousiast over de wederopstanding van het golf. ďTijdens het communistisch bewind was golf niet echt verboden, maar wenselijk was het zeker niet. Golf werd gezien als een spel voor de rijken en dat paste niet in een socialistisch land. Na de val van het oude regiem in 1989 is de golfsport langzamerhand weer opgebloeid. De laatste tien jaar is er een enorme groei geweest en ontstaan er prachtige golfbanen. De Tsjechen zijn de sport opnieuw aan het ontdekkenĒ, aldus Vyskocilova.

Oudste golfclub van TsjechiŽ


Vooral Bohemen (Bohemen is de Latijnse naam voor TsjechiŽ), dat in het westen van ligt, is een golfgebied bij uitstek. De oudste golfclub Golf Resort Karlovy Vary, werd in 1903 opgericht, maar beschikte pas in 1932 over een eigen baan. De eerste echte baan, die van Royal Golf Club MariŠnskť LŠzně, werd in 1905 geopend door de Engelse koning Edward VII. In 2003 verleende koningin Elizabeth II de titel Royal Golf Club aan de baan. MariŠnskť LŠzně is daarmee de enige golfbaan op het vaste land van Europa die deze titel draagt.


Veel afwisseling


Het landschap draagt zeker bij aan een heel andere sfeer dan de redelijk vlakke banen in Nederland. ďIn TsjechiŽ is het allemaal veel heuvelachtiger in een bosrijke omgeving. Er is veel afwisseling en ja, natuurlijk, de bergenĒ, zo legt Vyskocilova het verschil in het kort uit.

Veel nieuwe golfbanen


In het Reuzengebergte, op de grens tussen Polen en TsjechiŽ, zijn veel nieuwe banen te vinden. Ook zijn veel golfbanen geconcentreerd rond Karlovy Vary (Karlsbad) en Praag. Bij deze laatste stad ligt bijvoorbeeld het Golf Resort Konopiötĕ, het grootste golfcomplex in TsjechiŽ. De twee 18 holes banen liggen op het landgoed Tvoröovice, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de tiende eeuw.


ďBohemen is ook een mooi gebied om te bekijken. Niet alleen de natuur, maar ook de steden. Zo is Praag natuurlijk erg bekend, maar ook Karlovy Vary is een erg mooie stad. Deze stad is een van de traditierijkste kuuroorden van Europa.Ē

Op maat gemaakte reizen


En omdat de arrangementen bij Tsjecho Reizen op maat gemaakt zijn, zijn vele combinaties van golfen en toeristische bezichtigingen mogelijk.
En TsjechiŽ is, zeker buiten Praag, niet duur. Een argument dat het goed doet bij vakantiegangers.
ďPraag is inmiddels een sterk verwesterde stad geworden wat prijzen betreft en is niet meer zo goedkoop. Zodra je echter buiten Praag komt, in West-Bohemen bijvoorbeeld, dan zijn de prijzen een stuk lager.Ē

Goedkoop golfen


Met de auto is TsjechiŽ zeker goed bereikbaar. Vanaf Arnhem is het 700 kilometer naar Karlovy Vary. De golfbanen zijn prachtig in een afwisselende omgeving. De prijzen vallen erg mee. ďJa, het gebied moet nu alleen nog ontdekt worden. De bekendheid van TsjechiŽ als prima golfland, dat ontbreekt nog. Daar gaan wij, van Tsjecho Reizen, wat aan doenĒ, sluit Ivana Vyskocilova haar betoog af.

Voor meer informatie:
www.golfenintsjechie.nl

09-02-2010