logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

LykiaWorld & LinksGolf Antalya opent deuren


Eindelijk is het zo ver. LykiaWorld & LinksGolf Antalya aan de Turkse zuidkust, opent haar deuren. Half april kunnen de eerste gasten in het gloednieuwe resort slapen. De golfbaan, de eerste linksbaan rond de Middellandse Zee, wordt over enkele maanden geopend.LykiaWorld & LinksGolf Antalya is een hotel- en golfresort met appartementen, suites en hotelkamers. Aan de rand van de golfbaan staan 17 exclusieve golfvilla’s, elk met een eigen binnen- en buitenzwembad. Het resort beschikt voorts over een kuuroord, uitgebreide activiteitenprogramma’s, specialiteitenrestaurants. Daarnaast beschikt LykiaWorld LinksGolf Antalya over drie presidentiële suites met een jacuzzi, overdekt zwembad, uitzicht op zee en de golfbaan.

Hoogwaardige linksbaan


De 80 hectare metende linksbaan bestaat uit een 18-holes wedstrijdbaan en een 9-holes oefenbaan. Vanaf de gehele baan heeft men vrij uitzicht op de Middellandse Zee.
De golfbaan is ontworpen door landschapsarchitect Perry O. Dye, die o.a. ook de banen van Harbour Town Links en Ocean Course op Kiawah Island ontwierp.
Door de ligging en de gesteldheid van het terrein wordt verwacht dat de golfbaan een hoogwaardige linksbaan wordt, waar golfers vanuit elke positie uitzicht hebben op de zee of de omringende natuur. Alle 18 wedstrijdholes zijn evenwijdig aan de kust gesitueerd.

Technisch spel


De vier holes langs de Middellandse Zee (Holes 13, 14, 15) liggen in de duinen en vergen een goed techniek en inzicht in het golfspel. Hole 17, krijgt een smalle green en zal door de zijwind lastig te spelen zijn, zelfs voor de gevorderde golfer. Een rondje Lykia wordt in stijl afgesloten met hole 18, waar een groot stuk braakliggend terrein op rechts en een hoge duin links, het de golfer moeilijk zal maken.
LykiaLinksGolf wil een uitdaging zijn voor iedere golfer. De baan is gebaseerd op beroemde Schotse banen en dat zal ook een Schotse benadering van "punch and run" slagen vragen. Baanarchitect Dye brengt met zijn ontwerp een nieuw soort golfbaan naar Turkije. Een greenfee voor 18 holes komt rond de € 100 te liggen.

Ölüdeniz


LykiaWorld Ölüdeniz is ook een onderdeel van Lykia World. Het hotel ligt aan de schitterende kustlijn van Ölüdeniz en heeft een Thalasso en Beauty Centrum, een Children’s Paradise en een waterparadijs dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. LykiaWorld biedt 17 tennisbanen, die aan de voet van het Baba-Taurus gebergte liggen, temidden van pijnboombossen en een schitterende natuur. Het resort is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Europa's Best Tennis Resort door ACE Magazine. De à la carte restaurants Mandarin en La Luna zijn ingrijpend vernieuwd en er werd een nieuwe winebar Vino e Gusto toegevoegd. Ook is het entertainmentprogramma uitgebreid met o.a. kookworkshops.

De websites van beide resorts hebben een restyling ondergaan en er is speciaal voor de Nederlandse markt een portal ontwikkeld. Hier kan men doorklikken naar de diverse sites van de Lykia Group, kan men brochures downloaden en zich aanmelden voor e-mail nieuwsbrieven.
Meer informatie: www.lykiaworldantalya.com/

01-01-2008