logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Onderzoek crash Schiphol voortgezet


Momenteel wordt het onderzoek voortgezet naar de oorzaak van het ongeluk met de Boeing 737-800 van Turkish Airlines, waarbij woensdag nabij Schiphol negen mensen om het leven kwamen en 86 werden gewond. Van hen liggen nog 61 in het ziekenhuis. Deskundigen houden er rekening mee, dat het nog dagen kan duren voordat er conclusies kunnen worden getrokken.

De vluchtrecorders van de Boeing, de z.g. zwarte dozen, werden op de dag van de ramp al uit het wrak geborgen. Ze worden uitgelezen in Parijs. Vandaag zou ook de definitieve passagierslijst worden bekend gemaakt, zo liet de leiding van het calamiteitenteam weten.

Bij een ongeluk met een vliegtuig van Turkish Airlines vlakbij luchthaven Schiphol zijn woensdagochtend 24 februari negen van de in totaal 134 inzittenden om het leven gekomen. Ruim tachtig passagiers werden gewond, van wie velen ernstig. Sommigen verkeren nog in levensgevaar. Het toestel kwam uit Istanbul.

De Boeing 737-800 van Turkish Airlines verongelukte die dag rond 10.30 uur kort voor de landing op een paar kilometer voor de Polderbaan tussen het Rottepolderplein en Schiphol.
Een Boeing 737-800 van Turkish Airlines, het vliegtuigtype dat 25 februari 2009 kort voor de landing op Schiphol verongelukte.

(foto bijschrift: Een Boeing 737-800 van Turkish Airlines, het vliegtuigtype dat 25 februari 2009 kort voor de landing op Schiphol verongelukte.)

Drie stukken


Het toestel kwam terecht in een weiland en brak bij de crash in drie stukken. Over de oorzaak van het ongeluk kan nog niets worden gezegd De zwarte dozen worden momenteel in Frankrijk onderzocht..

Inzittenden


In het toestel zaten 134 mensen, van wie 60 de Nederlands en 51 de Turkse nationaliteit hadden. De overige inzittenden waren afkomstig uit een groot aantal andere landen, zo is inmiddels bekend. Van de dodelijke slachtoffers hadden vier de Amerikaanse nationaliteit -onder wie twee medewerkers van Boeing- en vijf de Turkse. Daaronder waren drie leden van de bemanning

Screendump van een beeld uit de livestream-uitzending op RTL-7. Op onderstaande RTL-link is een rechtstreekse verbinding met het RTL-nieuws te zien.<br />
<br />
<br />
(foto bijschrift: Screendump van een beeld uit de livestream-uitzending op RTL-7.)

Veiligheid


Turkije is bij Nederlanders een gewilde vakantiebestemming. Ook bij golfers. Een van onze journalisten kwam vorige week nog terug vanuit Turkije waar zo'n zes golfbanen bezocht werden. Hoewel de meeste golfers rechtstreeks op Antalya vliegen en terug, komt het ook voor dat er een tussenstop in Istanbul gemaakt moet worden. Turkse airlines liggen vaak onder vuur ivm onveiligheid. Er staan ook Turkse airlines op de zwarte lijst. Turkish Airlines behoort tot de Star Alliance en werd echter als een goede Turkse airline gezien die aan alle eisen voldeed.

Bronnen: ReisburoActueel, Tourpress.
Kijk ook op:
www.schiphol.nl

ReisbureauActueel.

24-02-2009