logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen in TunesiŽ - een warme traktatie


Op en top genieten in een land met een roerige recente geschiedenis is geen enkel probleem. TunesiŽ laat graag zien dat een golfvakantie in dit Afrikaanse land ook niet onder doet voor een golfvakantie in bijvoorbeeld Marokko. Sterker nog Ö

Golfreiswijzer bezocht in 2014 enkele golfbanen in TunesiŽ en werd verrast door de hoge kwaliteit en variŽteit van de golfbanen en alles daaromheen. Zoín 7 miljoen toeristen bezoeken elk jaar TunesiŽ. Veel Fransen, Duitsers, ScandinaviŽrs en Engelsen weten de golfbanen al te vinden en te waarderen, maar de Nederlandse golfers moeten hun weg het noordoosten van Afrika nog zien te vinden. In dit artikel een aantal golfbanen op een rijtje.

The Residence Ė Tunis, Tunesie

The Residence Ė Tunis
Robert Trent Jones II heeft midden in een natuurreservaat een opmerkelijk uitdagende golfbaan weten te maken: The Residence. Rond het 4000m2 grote clubhuis staan enkele fraaie woningen, maar na de eerste negen holes verdwijn je de natuur in. Met veel wind is de 18-holes par-72 baan echt een monster. De vaak lange, vlakke holes waarbij op slechts vier holes geen water in het spel komt, vormen een ware uitdaging. Zelfs voor longhitters valt er vaak weinig eer te behalen omdat Robert Trent Jones II niet vies is van veel bunkers rond de greens. Met lange slagen kom je een heel eind, maar voor de approach is precisie een absolute must. De ligging tussen de golf van Tunis en het grote zoutmeer Sabkhet Arina zorgt voor een bijzondere begroeiing met een fraai kleurenspectrum. Op een aantal parkbaanholes op de eerste negen na, zal je op de Residence meer dan eens het gevoel van spelen op een linkscourse hebben.

Website: www.theresidence.com/tunis

Beoordeel deze golfbaan op Golfreiswijzer.nl.

Golf Citrus Ė Hammamet
Golf Citrus heeft twee 18-holes wedstrijdbanen en een 9-holes oefenbaan op een 173 hectare sterk geonduleerd terrein. Olijfboomgaarden en naaldbossen bewaken de zijkanten van de fairways. Palmbomen en eucalyptusbomen vullen het groene geheel prachtig aan zodat er geen twijfel over bestaat dat je in een warm land aan het golfen bent. De golfbanen zijn ontworpen door Ronald Fream, de oprichter van het bekende Golfplan.com.

Golf club Citrus La Foret, Tunesie

De eerste 18-holes baan heet Les Oliviers vanwege de vele olijfbomen. Dit is de makkelijke van de twee 18-holes lussen. Weet je op de fairway te blijven, dan zullen de goed bewaakte greens met meerdere niveaus wel proberen je bal zo lang mogelijk uit de hole te houden, maar de baan is goed te doen voor beginnende golfer. Op de tweede 18-holes baan, La ForÍt, wordt het een ander verhaal. Met dichte vegetatie, blinde slagen en veel hoogteverschillen en de altijd aanwezige wind op de hooggelegen baan moet hier flink gewerkt worden voor wat punten. Vooral de par-3 zesde is een echte test. De hole meet vanaf geel slechts 128 meter, maar door het dichtbegroeide ravijn en een bunker tussen de tee en de kleine, aan alle kanten aflopende green, lijkt de green niet groter dan een postzegel.

Golf Citrus ligt in Hammamet, ťťn van de populairste toeristische (bad)plaatsen van TunesiŽ.

Website: www.golfcitrus.com

Beoordeel Citrus La Foret op Golfreiswijzer.nl en Citrus Les Olives hier.

El Kantaoui - Hammam Sousse
De Sea Course en de Panorama Course vormen samen de El Kantaoui Golf Course, de oudste beroemde baan van TunesiŽ. De namen van de twee 18-holes lussen maken al een heleboel duidelijk over de ligging van dit golfcomplex. El Kantaoui ligt tussen de heuvels en de zee, bij de luxe en moderne resorts van Port El Kantaoui, een populaire plaats aan de Golf van Hammamet met een grote jachthaven. De Sea Course loopt tussen hotels en villaís richting zee. Hole 12 t/m 15 liggen vlak naast het strand, waarbij een slecht geraakte bal op de par-4 veertiende zomaar in de Middellandse Zee zou kunnen verdwijnen.

Golfbaan El Kantaoui - Hammam Sousse Tunesie

Op de Panorama Course verwacht je uiteraard flink wat hoogteverschillen en mooie uitzichten over Port El Kantaoui en de zee. Bij het spelen van de eerste vijf holes kom je dan bedrogen uit. Deze holes zijn akelig vlak en lopen tussen wat villaís door. De vijfde loopt wel een klein beetje omhoog wat gelukkig de voorbode blijkt te zijn voor de rest van de holes. Zodra je aan de andere kant van de weg van Sousse naar Tunis komt, waar hole 6 t/m 17 liggen, beginnen de beklimmingen naar het beloofde panorama. De hoogteverschillen aan deze kant van de Panorama Course zijn een traktatie voor de golfende toerist. Vanaf vrijwel elke hole is het uitzicht indrukwekkend en vergeet vooral ook niet om af en toe achterom te kijken.

In de jaren í80 speelde de European Tour vier keer op El Kantaoui, met winnaars als Sam Torrance en Mark James. In 2001, 2002 en 2003 wast El Kantaoui ook gastheer voor de European Senior Tour.

Website: www.kantaouigolfcourse.com.tn

Beoordeel deze golfbaan op Golfreiswijzer.nl.

Flamingo Golf Course Ė Monastir
Na onze ronde op El Kantaoui wees golfmanager Riadh Ben Ismail ons gelukkig ook op de Flamingo Golf Course in Monastir die niet op ons programma stond. De Flamingo Golf Course is net als El Kantaoui onderdeel van de Sousse Nord Group, viel dus ook onder de leiding van de vriendelijke golfmanager en het bezoek was daarmee snel geregeld. Het was niet helemaal zonder reden dat deze golfbaan niet op ons programma stond. De baan is volgens de folders slechts 25 minuten rijden van El Kantaoui, maar in werkelijkheid ben je al snel drie kwartier tot een uur kwijt als er wat opstoppingen zijn onderweg. De rit van Port El Kantaoui naar de Flamingo Golf Course is bovendien niet een van de mooiste omdat je daarmee ook de wat armere streken en puinhopen van TunesiŽ passeert, wat voor sommige organisaties ook een reden is om journalisten deze baan niet te laten zien. Onzin natuurlijk! Wie naar TunesiŽ reist beseft natuurlijk best dat niet heel TunesiŽ bestaat uit luxe resorts. Als je gaat golfen in TunesiŽ moet de Flamingo Golf Course absoluut worden gespeeld!

Golf Club Flamingo Tunesie

Het contrast met de heenreis is groot zodra je bij het clubhuis aankomt. Van grijze stenen, druk verkeer en veel getoeter ga je naar het prachtige groen en de rust van een amazing golfbaan. De baan ligt hoog in de heuvels vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het meer van Monastir, de oude havenstad aan de Golf van Hammamet. De hoogteverschillen, de sterk geonduleerde greens en de massaís oude olijfbomen geven deze 18-holes golfbaan een unieke uitstraling. Op elke tee moet je gewoon even genieten van het uitzicht voordat je een route naar de vlag uitstippelt. Het clubhuis van de Flamingo Golf Course is nog niet heel lang geleden volledig gerenoveerd zodat je na je ronde nog lekker met een drankje kunt nagenieten.

Website: www.golfflamingo.com.

Beoordeel deze golfbaan op Golfreiswijzer.nl.


Golfreis naar TunesiŽ

Enkele aanbieders van golfreizen naar TunesiŽ:
- Pin High Golftravel
- nieuw
- 3D Golf


Vrijwel alle resort organiseren gratis transfers naar en van de golfbanen. Zelf rijden van golfbaan naar golfbaan in TunesÔe is niet echt aan te raden: de toeter lijkt het meest gebruikte onderdeel van de auto, het knipperlicht en de rem lijken het minst graag te worden gebruikt.

Meer info

Kijk voor informatie over deze en andere golfbanen in TunesiŽ ook op Golfreiswijzer.nl. Al eens gegolfd in TunesiŽ? Selecteer dan een baan en laat een beoordeling achter.

20-08-2014