logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Toerisme en golf hand in hand


De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) staat in de top-10 van snelstgroeiende toerisme hotspots van 2013. Een groot deel van deze groei is te danken aan golf.

Er werd in 2013 een groei van 10.4% vastgesteld op het gebied van internationale toeristische bezoeken. Zowel Abu Dhabi als Dubai boekten een recordaantal toeristische bezoekers, waardoor de inkomsten een flinke stijgende lijn vertonen ten opzichte van de vorige jaren. Voor Dubai stegen de inkomsten op toerisme in de eerste negen maanden zelfs 17%.

De populariteit van de Emiraten is naast alle mega-attracties voor een zeer groot deel te danken aan de grote golftoernooien die er worden georganiseerd en aan de indrukwekkende golfbanen die in relatief korte tijd tevoorschijn zijn getoverd. Veel grote namen in de golfwereld hebben inmiddels hun golfbaanarchitectenstempel gedrukt in de olielanden onder wie Colin Montgomerie, Ernie Els, Robert Trent Jones en Pete Dye.

Het mooie is dat de meeste banen niet besloten zijn en dat toeristen eenvoudig starttijden kunnen regelen. Voor je het weet loop je een rondje achter de internationale topspelers die hier graag komen oefenen. Niet alleen vanwege de mooie faciliteiten maar ook vanwege het goede klimaat gedurende het jaar.
De Desert Swing is de naam voor de drie grote wedstrijden van de European Tour die elk jaar in januari worden gespeeld. De eerste en de laatste daarvan worden gehouden in de VAE. Dit jaar werd de eerste wedstrijd gespeeld op  Abu Dhabi Golf Club.

De Desert Swing

De Desert Swing is de naam voor de drie grote wedstrijden van de European Tour die elk jaar in januari worden gespeeld. De eerste en de laatste daarvan worden gehouden in de VAE. Dit jaar werd de eerste wedstrijd gespeeld op de Abu Dhabi GC in Abu Dhabi. De tweede wedstrijd vond plaats op de Doha GC in Doha, Qatar en de laatste wedstrijd wordt in de laatste week van januari gespeeld op de Emirates GC in Dubai. Kijk voor meer informatie over deze en andere toernooien op de website van de European Tour.

Ook al eens gespeeld in de VAE? Laat dan een baanbeoordeling achter op Golfreiswijzer.nl.

02-02-2014