logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Speel je eigen Dubai Championship


Winnaar van Dubai world Championship Alvaro Quiros

Ook zo genoten van het Dubai World Championship afgelopen weekend? Het is mogelijk om in de voetsporen van Alvaro Quiros en Luke Donald te treden en je eigen Race to Dubai te spelen.

Afgelopen weekend werd in Dubai weer gestreden om het Dubai World Championship. Dé afsluiting van het golfseizoen van de European Tour. De Spanjaard Alvaro Quiros won deze laatste wedstrijd met een totaalscore van 269 slagen (-19). Mede dankzij een eagle op de laatste hole op de laatste speeldag bleef hij de nummer 2 van het klassement, Paul Lawrie, 2 slagen voor. Quiros verdiende met zijn overwinning een bedrag van ruim €922.000. Grote winnaar van de Race to Dubai was echter Luke Donald. De Engelsman maakte een dubbelslag. Hij sloot 2011 niet alleen af als de nummer 1 van de Amerikaanse money list af, maar was ook de beste speler van de European Tour in 2011. De nummer 1 van de wereld behaalde met deze dubbele overwinning een unieke prestatie.

‘Onze’ Joost Luiten speelde een teleurstellend toernooi in Dubai. Met 293 punten eindigde hij op een gedeelde 51ste plaats. Jammer, maar Luiten kan natuurlijk wel terugkijken op een fantastisch jaar. Op de European Tour behaalde hij uiteindelijk de 24ste plaats.


Ook voor de amateur golfer

Het Dubai World Championship is uiteraard alleen weggelegd voor de allerbeste spelers van de European Tour. Maar wat is er voor de 'normale' golfers in Dubai te vinden? Is het alleen maar droog, heet, kaal en onbetaalbaar of kan de recreatieve golfer ook genieten van die luxe topbanen in het mysterieuze Dubai?

Dubai is een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft als hoofdstad het gelijknamige Dubai. Waar Abu Dhabi en Saoedi Arabië zich vooral richten op hun enorme olievoorraden, heeft Dubai alles uit de kast gehaald voor de handel en het toerisme. Dubai is modern en accepteert veelal de westerse gewoontes zoals vrouwen met topposities in de zakenwereld, vrouwen met westerse kleding en het nuttigen van alcohol.

Duur en betaalbaar

Het aantal 5-sterren hotels in Dubai is enorm en als je veel geld wilt uitgeven aan cadeautjes ben je in Dubai aan het juiste adres. Er is zelfs een 7-sterren hotel, Burj la Arab. Toch vind je in Dubai ook genoeg traditionele markten en winkels en zijn er enkele indrukwekkende shopping malls waar de prijzen meestal lager liggen dan in Nederland.

Eten en drinken hoeft ook niet veel te kosten. Ook Dubai kent, naast de peperdure restaurants en hotels, een enorme verzameling aan zeer betaalbare eetgelegenheden en keukens waarbij de kwaliteit van het eten gemiddeld zeer hoog ligt. Voor wie niet avontuurlijk wil eten is ook de grote gele 'M' ruimschoots vertegenwoordigd.

Golf

Dubai kent veel golfresorts, waarvan de een nog imposanter is dan de ander. De prijzen voor een ronde golf zijn vaak iets hoger dan in Nederland, maar je krijgt dan wel iets unieks. Een verkort overzicht:

Het markante clubhuis van Al Badia Golf Club<br />
Al Badia Golf Club
Deze 18-holes baan is ontworpen door Robert Trent Jones II. Het hypermoderne clubhuis herbergt twee restaurants en is natuurlijk voorzien van alle denkbare luxe. Een ronde golf kost hier ongeveer €120. Dat is inclusief buggy met GPS en gebruik van alle luxe oefenfaciliteiten.

Arabian Ranches Golf Club
Deze 18-holes golfbaan geeft een echt woestijngevoel. De baan was eerder bekend als The Desert Course en was de eerste in zijn soort in het gebied. De baan kent geen waterhindernissen of geprepareerde bunkers, maar er is volop zand aanwezig. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen waarbij je bijvoorbeeld voor twee personen op zondag slechts €130 betaalt.

Dubai Creek
Dubai Creek<br />
Dubai Creek Golf & Yacht Club ligt zoals de naam al doet vermoeden aan het water van The Creek. Twee keer is hier de Dubai Desert Classic gespeeld. De baan heeft naast een prachtige 18-holes golfbaan een tot in de late uren verlichte 9-holes par-3 baan. Voor de wedstrijdbaan moet je rekenen op ongeveer €120 p.p., voor de par-3 baan betaal je slechts €16.

The Els Club - Dubai Sports City
Zuid-Afrikaan Ernie Els tekende voor deze fraaie groene mat midden in de woestijn. De baan is onderdeel van de Villa Community Victory Heights en van de sportstad Dubai Sports City. Dubai Sports City wordt een sportstad binnen de stad van ruim 16 miljoen m2. Naast de golfbaan en de Butch Harmon School of Golf, komen er vier multifunctionele en enorme stadions waarvan het cricketstadion al geopend is, voetbalscholen en alles wat maar denkbaar is op sportgebied. Met een greenfee rond de €70 is golfen op de Els Club relatief goedkoop te noemen.

Emirates Golf Club
De Emirates Golf Club heeft twee 18-holes banen en een 9-holes par-3 baan en was ook host van de Omega Dubai Desert Classic. Het vlaggenschip van de club is de Majis Championship Course. Dit was de eerste volledige grasbaan in Dubai. De tweede baan is de door Nick Faldo herziene Faldo Course. Deze 18-holes baan is volledig verlicht. Voor het kortere werk beschikt de club ook over een par-3 baan. Golfen op Majis kost ongeveer €200, golfen op de Faldo Course kan voor ongeveer iets meer dan €100. Speel je 's avonds, dan betaal je €85 voor 18 holes.

 Het eindtoernooi wordt ook in 2011 gespeeld op de Earth Course van het Jumeirah Golf Estate. De baan, ontworpen door Greg Norman, heeft bewezen een geweldige uitdaging voor de spelers te zijn om een spannend slot van het seizoen te garanderen.<br />
Jumeirah Golf Estates
Hier wordt de spannende eindstrijd van het golfseizoen van de European Tour, The Race to Dubai, gespeeld. Jumeirah Golf Estates liet geďnspireerd door de natuur vier banen ontwerpen: Fire, Earth, Water en Wind. De eerste twee ecologisch verantwoorde banen werden ontworpen door Greg Norman. Op de Earth Course wordt het Dubai World Championship gespeeld. Vijay Singh tekende voor het ontwerp van Wind , Water is een ontwerp van Norman, Pete Dye en Sergio Garcia. Door de recessie eind 2010 werd de bouw van de laatste twee banen vertraagd. Het is nog onbekend wat de verdere planning daarvan is. De banen van Jumeirah Golf Estates zijn helaas alleen voor leden en bewoners van de Estates toegankelijk.

The Montgomerie Dubai
De Schot Colin Montgomerie en Desmond Muirhead hebben met de The Montgomerie het 'links land' gevoel naar Dubai proberen te brengen. Geonduleerde fairways en snelle, glooiende greens zorgen voor uitdaging voor alle spelers. In de winter in Dubai wordt de baan volledig opnieuw ingezaaid en speelt de baan anders dan in de zomer. Tussen oktober en juni betaal je ongeveer €160, van juni tot en met september kost een ronde golf ongeveer €80.
Hole 18 vanThe Montgomerie Dubai<br />

Reis en verblijf

Golfen in Dubai doe je vooral in onze winter. ’s Zomers is het er veel te heet. Van november tot en met februari is de beste tijd om naar Dubai af te reizen. Omdat veel golfliefhebbers dat doen, kan het druk zijn op de golfbanen. Tijdig een greenfee bespreken is dan ook aan te raden.
De grotere golfreisaanbieders in Nederland hebben Dubai al standaard in hun pakket zitten, compleet met reis, vlucht, verbijf en greenfee.

KLM en Arkefly bieden rechtstreekse vluchten naar Dubai.

Kijk op Golfreiswijzer.nl voor een overzicht van alle golfbanen in Dubai.

12-12-2011