logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Assoufid Golf Club Marrakech eindelijk open


Het heeft wat langer geduurd dan in de planning stond, maar op 1 oktober 2014 is dan eindelijk de Golf Club Assoufid Marrakech geopend. Een indrukwekkende 18-holes baan met schitterende uitzichten op het Atlasgebergte.

Assoufid Golf Club Marrakech zou naar alle verwachting reeds op 1 maart 2012 geopend worden. Door de problemen en -tegenvallers die bijna standaard lijken bij de aanleg van een nieuwe golfbaan, in welk land dan ook, werd de opening flink uitgesteld. Op 1 oktober 2014 was het eindelijk zover. In tegenstelling tot eerdere berichten is de aanleg van de golfbaan uiteindelijk het hoofdonderdeel geworden van het prestigieuze project van Assoufid. Het project van het zeer exclusieve resort, met villaís van meer dan 2 miljoen euro en een hotel staat voorlopig op een zijspoor.

De baan

De 18-holes golfbaan van Assoufid Golf Club Marrakech is ontworpen door de Schotse PGA professional Niall Cameron. Cameron werkte eerder aan het door Kyle Philips ontworpen Verdura Golf & Spa Resort op SiciliŽ. De golfbaan bij Marrakech heeft prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte en moest de beste golfbaan van Marokko worden. Assoufid noemt het zelf een baan van wereldklasse. Al voor de officiŽle opening was de baan genomineerd door de World Golf Course Awards voor de beste golfbaan van Marokko in 2014.
Assoufid Golf Club Marrakech nieuwe golfbaan in Marrakech Marokko eindelijk open
De 6.440 meter lange par-72 baan in de heuvels wordt doorsneden door de natuurlijke beek ĎShaabaí die regelmatig in het spel komt. Ook zijn er veel bomen van de origineel aanwezige palmboom- en olijfboomgaarden bewaard gebleven.

De baan ligt op ongeveer twintig minuten afstand van de Rode Stad Marrakech, de tweede stad van Marokko. Assoufid is vrij exclusief en kent een limiet van 300 leden. Een reguliere greenfee kost rond de 76 euro. Voor een caddie betaal je 220 MAD (18 euro), een buggy kost zoín 40 euro.

Kijk voor meer informatie op: www.assoufid.com.

Marrakech

Marrakech staat ook wel bekend als Ďde Rode Stadí. Die naam dankt deze stad met meer dan 800.000 inwoners aan de rode kleur van de meeste huizen. De stad is onderverdeeld in een goed bewaard historisch gedeelte, de Medina, en een nieuw gedeelte waar hotels en moderne gebouwen aan een snelle opmars werken. Marrakech heeft een eigen vliegveld, Marrakech Menara.

De nabijheid van het Atlasgebergte maken Marrakech een goed startpunt voor outdoor events. Op ongeveer 90 minuten rijden kunt u skiŽn, wandelen of 4x4 tochten maken in het gebergte. Op twee uur afstand van Marrakech ligt het strand. Bij Lake Lalle Takertoust, slechts 30 kilometer van Marrakech, kunt u jetskiŽn, waterskiŽn, windsurfen en kitesurfen.

Bekijk op Golfreiswijzer.nl het overzicht van andere golfbanen in Marokko.

22-10-2014