logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Kenia, het minder bekende paradijs voor golfers


Een perfect golfklimaat, topklasse golfbanen, unieke natuur met bergen en strand en uitstekende service: Kenia heeft het allemaal! Hierbij een kort overzicht van de mogelijkheden.

Kenia is natuurlijk vooral bekend om de wilde dieren en de safari’s. Maar ook een rondje golf in Kenia is een natuurwandeling op zich met allerlei opmerkelijke vogels en wilde dieren rondom de greens. Kenia beschikt over 42 golfbanen, 9- en 18-holes, aan de kust en in de binnenlanden tot aan de evenaar. Wie van natuur, strand, bergen, safari’s en golfen houdt mag Kenia gewoon niet overslaan.

Niet te missen golfbanen

De Mount Kenya Safari Club is één van de meest luxueuze clubs in Kenia en ligt op de evenaar op een hoogte van 2135 meter. Prachtige uitzichten over de groene hooglanden en Mount Kenya maken de 9-holes par 27-baan van deze club uniek.

Genesteld tussen de kust en de groene heuvels van Kenia ligt de Baobab Golf Course van Vipingo Ridge, de nieuwste golfbaan van Kenia. Deze par-72 baan heeft een spectaculair uitzicht op de Indische Oceaan.
Golfbaan Vipingo Ridge in Kenia
De eerste golfbaan in Kenia dateert uit 1906 en heet de Royal Nairobi Golf Club, waarbij Royal een verwijzing is naar de Britse koning George V. De baan ligt bij één van de langste straten van Nairobi, de Ngong Road.

Kenya Golf Open Championship

Het (Barclays) Kenya Open, onderdeel van de European Challenge Tour wordt al gespeeld sinds 1967. Vrijwel elk jaar werd het toernooi gespeeld op de Muthaiga Golf Club in de buurt van Nairobi. De laatste jaren is ook de exclusieve Karen Golf & Country Club regelmatig host van dit toernooi.

Kijk voor algemene informatie ter voorbereiding op een vakantie naar Kenia op www.magicalkenya.com.

Al eens een golfbaan in Kenia gespeeld, laat dan een recensie achter op Golfreiswijzer.nl.

30-11-2013